Avatar uživatele
nynz

Měla bych jít na Gymnázium?

Dobrý den,

jsem teprve v sedmém ročníku a přemýšlím pořád nad tím, jestli bych se měla přihlásit z devítky pak na Gympl. Četla jsem různé články na Internetu a narazila jsem na několik. Prý že to je velká hrůza, a moc se bojím. Jen se bojím, že to tam nezvládnu.

  • Většina mých spolužáků dříve co se mnou chodili do třídy zůstali až doteď ve stejné škole, nebo se přesunuli na jinou školu. Někteří se ale dostali na Gympl. Mám obavy že se tam nikdy ani nedostanu. Ve tomto pololetí mi vychází 3 dvojky, jedna z matematiky: 2.05, jedna z češtiny: 1.88, jedna z dějepisu: 1.83.

Co si myslíte?
Děkuji předem.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3608 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Tažká rada. Nikdo neví, jaký bude zájem o gymnázium, kolik bude přijímat žáků, kolik bude otvírat škola tříd, jaká má kritéria , zda se budou konat přijímací zkoušky atd.

Rozhodnutí je jen a jen na vás Nedejte na řeči, gymnázium je příorava na vysokou školu. Přijímací zkoušky se dělají v rozsahu učiva gymnázia. Jinak záleží na tom, jaký obor činnosti, tím i studia vás zajímá.

Ze střední odborné školy můžete samozřejmě pokračovat na VŠ, ale v některých předmětech je vhodné podle druhu VŠ volit další doučování – např. v matematice. Získáte ale SOŠ, můžete nastoupit přímo do praxe.

Náplň jednotlivých oborů a možnosti uplatnění si můžete najít na netu podle toho, jak se rozhodnete. Důležité co chcete dělat vy a co vám bude vyhovovat nejlépe.
Snažte se učit, mít hezké známky, zkoušet si testy k přijímacích zkouškám, abyste věděla, co vás můžete čekat.

Zatím máte na své rozhodnutí čas.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Quimby

Tři dvojky jsou úplně v pohodě. Gymplu se neboj je to podobné jako ostatní střední školy, zas o tolik těžší to není.Spíš se rozhoduj podle toho, co chceš dělat a jestli se ti k tomu gympl hodí. Gympl je totiž jen takovej mezistupeň pro vysokou školu.

>krftwrk no možná protože tam chodil 20 let místo 4/6/8 :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Tři dvojky to je krásné vysvědčení. Pokud uvažuješ, že by jsi studovala vysokou školu, tak rozhodně na gymnázium běž a vůbec se neboj. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
huxa

Jestliže chceš pokračovat ve studiu a nejít na učňák, gympl či jiná střední s maturitou vyjdou hodně podobně, tudíž bych se toho nebál.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

S vyznamenáním se gymnázia bát nemusíš.

PS:
Nemáš náhodou tu dvojku z češtiny za psaní názvů středních škol
a jejich hovorových názvů (gympl) s počátečním velkým písmenem?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
krftwrk

Na soukromej gympl se klidne muzes dostat s petkama, tam jde jen o to, zda-li das prijmacky.

Jinak gympl nedoporucuji, kamos tam chodil 20 let a nic se nenaucil…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek