Avatar uživatele
Angi-Shy

Měli jste někdo už ganglion u zápěstí a podstoupili jste operaci? Jak to probíhá a co potom?

Mám ganglion na pravém zápěstí a za dva měsíce mi to vyříznou s lokálním umrtvením. Mám strach z operací i když se jedná jen o lokální, nic takového jsem nikdy dřív nepodstoupila. Zajímalo by mě jestli někdo z vás měl také ganglion, který operovali a ne jen vysáli injekcí (což je neefektivní postup), jak operace probíhá, jak dlouho se to hojí, má se pak používat nějaká mast atd?
Teta měla ganglion kdysi zespoda na zápěstí a vím že po operaci měla dost velkou jizvu na to, jak malá boule byla a měla to zafáčovaný, víc si ale nevzpomínám. Viděla jsem několik videí, jak ganglion operují, ale moc informací u toho nebylo.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 2492 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

No, asi to nebude nic příjemnýho, žít s různými takovými následky traumat. Podle všeho, cos mi tuhle napsala do osobní pošty, budeš hodně nemocná a nebude příliš ejdnoduché ti pomoci. Tak, či onak, poradím, abys všechny ty neduhy nesla statečně, povznesla se nad to a žila s tím v klidu, hlavně žádný stres ;)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Takový ganglion jsem měl v mládí na horní straně zápěstí, vysáli to injekcí bez lokální anestéze. Problém byl vyřešen hned na poprvé. Je ale pravda, že to bolelo jako čert, netrvalo to však dlouho. Žádné stopy nezůstaly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ahold

Také jsem to měla. Na vnitřní straně zápěstí v místech, kde si palcem druhé ruky měřím tep.
Na chirurgii mi to propíchli a odsáli jakýsi čirý rosol. Ale za nějakou dobu to tam bylo znovu.
I rozhodla jsem se pro řešení podle babské rady:
Potřebuji 1. záchodovou mísu
2. štokrle, nebo židli s tvrdým sedákem
3. jakoukoli tlustou knihu
Usedla jsem na .záchodovou mísu jako když jí potřebuji použít. Před sebe postavila štokrdle. Na to jsem položila zápěstí boulí nahoru. Druhou rukou uchopila knihu a jejím hřbetem udeřila vší silou tu bouli.
Ta záchodová mísa byla opravdu zapotřebí, ale boule zmizela a už nikdy se nevrátila.

Upravil/a: ahold

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek