Avatar uživatele
Tw!st

Měli jste strach dělat si řidičák nebo poprvé řídit?

Přemýšlím, že si letos udělám ŘP, jen mám z toho trochu respekt, nikdy jsem auto neřídil a trochu mě znervózňuje že za volantem stačí udělat malou chybku nebo nepatrný pohyb někde na dálnici nebo na křižovatce a je malér. Také jste se báli? A bylo první řízení nakonec lehčí nebo těžší než se zdálo?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, kapka, atlas před 2855 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Strach řídit jsem nikdy neměl, strach mám z těch ostatních blbů na silnici.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

Ano, dokonce takový strach, že jsem ho ani nedělal a raději dodnes jezdím vlakem. Jednak to, co zmínil Emefej, a taky se často zasním či plně nesoustředím, což by za volantem mělo fatální následky…

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

V naší rodině má řidičák sedm dospěláků, avšak jen čtyři jsou dnes spolehliví šoféři. Problém ani tak není získat oprávnění, nýbrž nabýt sebedůvěru k usednutí za volant, resp. mít důvěru majitele vozidla svěřit elévovi svého naleštěného miláčka.
Např. manželka ve svých pětašedesáti jezdí jako profík, naproti tomu obě dcery, bohužel možnost řídit vzdaly a dnes již téměř zatratily.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Strach řídit jsem neměl, strach jsem měl, že neudělám závěrečné zkoušky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

pokud nebudete mít na silnici strach tak budete řídit blbě a nejspíš se brzy zabijete. Je v pořádku mít strach, řízení s sebou nese zodpovědnost nejen za svůj život ale i život bližnícha to už sakra něco znamená, kdo to přehlíží je nezopodvědný a doplatí na to. Bohužel na silnicích nejste sám, najde se tam spousta jiných bláznů jejichž hloupé reakce musíte umět předvídat. Není to snadné prostředí a nevyplácí se ho podceňovat.

Naštěstí technologie autonomních vozů se poslední roky velmi rychle zdokonaluje nebude to už dlouho trvat a i ti kteří nutně nepotřebují mít volant plně pod kontrolou budou moci jezdit na silnicích bezpečně, nejspíš i mnohem bezpečněji než ti kteří zustanou u manuálního řízení…

Zdroj: https://www.ted­.com/talks/se­bastian_thrun_go­ogle_s_driver­less_car

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Vůbec ne, není to taková hrůza. Máš vedle instruktora a pokud nejsi vyložené nemehlo, není co řešit. Na jízdy jsem se vždycky strašně těšil. Je ale pravda, že autoškolu jsem dělal v době, kdy bylo na silnicích 10× méně aut, než dnes. Auto Š 1000 MB a Š 100 l, plná cena tehdy byla za 880 Kč (strašná pálka), já jako student jsem to měl za polovic.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Pokud se to naučíš a jsi opatrný, tak se riziko hodně sníží. Neměl jsem strach. Dělal jsem si řidičák i na náklaďák

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Nikdy jsem neměl strach si udělat řidičák.Už v r.1967 otec koupil Š1000MB a tak jsem jako školák na otci škemral ať mně nechá řídit.Takže na různých polních cestách či hřištích jsem se naučil jezdit.
Řidičák jsem dělal ve svých 18 ti letech a během 14 ti měsíců jsem dělal 3× zkoušky.Poprvé v osmácti, pak předvojenská autoškola ( za komunistů za 300 korun řidičák na osobák, náklaďák a traktor…a pak že byli komunisti zlí) a na vojně znova zkoušky ( tam se učilo ještě jezdit v noci a na ultračervená světla).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

ne,protože v době kdy jsem si dělal papíry na osobák tak jsem měl najezdíno 100 tis. bez papírů. takže jsem jezdit uměl.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

lahny: ti komunisti fakt byli borci, dodnes ta ultračervená světla nikdo nezná 🙂

před 2854 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Když napíšu,UČILI JSME SE JEZDIT NA KNOTKY myslíš že tomu někdo rozumí?

před 2854 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek