Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chcem si zaobstarat vykonnejsi HDD 2,5" SATA

zdravim ... mam notebook Toshiba Satellite P755-12F (http://www.toshiba-shop.sk/toshiba-satellite-p755- 12f-561) ... chcel by som si don zaobstarat vykonnejsi HDD ... rozmyslal som nad Seagate (http://www.alza.sk/seagate-momentus-xt-750gb-d2739 27.htm) alebo Western Digital (http://www.alza.sk/western-digital-2-5-scorpio-bla ck-750gb-16mb-cache-d215355.htm)

Neviem ci moj book podporuje Sata III alebo len Sata II ... pretoze Seagate je Sata III .... pls o radu ... dik

Změna předmětu, původně: Chcem si zaobstarat vykonnejsi HDD (host)

Předmět Autor Datum
Je to úplne jedno, jak to je so Sata III, radič a disk sa nastavia na vzájomne kompatibilný režim.…
Joseph 01.07.2012 21:12
Joseph
nevidím žádný inteligentní důvod cpát do notebuku co největší disk. to je ostatně případ tvé konfigu…
lední brtník 01.07.2012 21:13
lední brtník
Specifikace neuvádějí verzi SATA. Nicméně u HDD a ještě u 2,5 palcových notebookových je to jedno -… poslední
Niko Bellic 01.07.2012 21:16
Niko Bellic

Je to úplne jedno, jak to je so Sata III, radič a disk sa nastavia na vzájomne kompatibilný režim.

Taktiež je zbytočné zapodievať sa otázkou v akom režime budú fungovať, teda Sata II alebo Sata III. je to rýchlosť prenosovej linky a žiadny notebookový disk nedokáže využiť naplno ani Sata II.
Samozrejme aj toto tvrdenie má malú nepresnosť, v jeden kratulinký okamih snaď ano, ak data sa nachádzajú v diskovej cache, tak na krátky okamih ..... pár milisekúnd .....

Realny prínos tohoto javu je v praxi nulový .... :-D

nevidím žádný inteligentní důvod cpát do notebuku co největší disk. to je ostatně případ tvé konfigurace - nesmyslně velký pomalý disk. jaký má smysl skladovat v neustále přenášeném krámu 200-300 filmů - ze kterých domácí dvd přehrávač nebo stolní pc nic nemá?

sata3 u mechanického disku nemusíš řešit.

čili vybíráš dobrý hdd - 7.200ot, jen to jsou dodatečně vyhozené peníze, to už tam mělo být při koupi. velikost by ti stačila klidně nějakých 320gb, a k původnímu disku si kup usb box nebo lépe stojánek s lan připojením do sítě (pokud ne rovnou nas box).

Specifikace neuvádějí verzi SATA. Nicméně u HDD a ještě u 2,5 palcových notebookových je to jedno - nedosáhnou ani stropu SATA II. Výměnou 5400 ot. za 7200 ot. zajisté počítáš se zvýšením hluku, vyprodukovaného tepla a se snížením výdrže na baterii. A rozdíl bude dle mě poměrně malý za cenu zhoršení provozních podmínek. Lepší by bylo uvažovat o SSD. Tím dosáhneš doslova raketového zrychlení odezvy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru