Avatar uživatele
Lindra

Můj morčáček je nemocný ☹

Moje morče má bouli na krku .Takové boule ,už měl 2 a pokaždé ho operovali.První operace byla ryskantní ,říkali že už se možná neprobere,že u vědšiny případů se neproberou z narkózi a teť má za sebou dokonce 2 za tento rok.Jíné morče by nepřežilo ,ani tu první.A tak se ptám ,jaká je podle vás pravděpodobnost ,že to můj 6 letý miláček přežije i na potřetí.
Doplňuji:
Lepší ho nechat jít na operaci ,uspat a operovat a umře ve spánku v narkóze než abych ho nechala umřít doma v bolestech a udělám vše proto ,abych ho měla nadále .

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? samicek333, hanny 2, beer, www před 4626 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Jaká je pravděpodobnost, to ti neřekne s jistotou ani veterinář.
Pokud ale budeš na operaci trvat, udělá ji. Nedoporučoval bych to ale z toho důvodu, že by to bylo jen prodlužování utrpení nemocného zvířátka (navíc má už 6 let a zdraví jedinci se dožívají 6–8, jen vzácně víc), spíš bych proto ani nečekal na konec, ale požádal veterináře o důstojné ukončení trápení..
Vet. zkušenost
Doplňuji:
Pro kosaak:
Prosím tě neblbni, kolik tvé strašilce vůbec je let a co si myslíš, že ti řekne veterinář o její „depresi“ a jak ji asi tak bude moci léčit?? Že jí podá antidepresiva ??
Strašilky australské se dožívají zhruba 1–3 let, přečti si spíš něco o chovu té tvé a možná to bude potřebovat např. změnu potravy, stanoviště atd. – to jediné ti totiž může říct seriozní veterenář ))

Upravil/a: beer

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

To nedokaze rict snad ani veterinar … i v lidskem zivote jsou zvlastnosti .. nekdo ma minimalni sanci na preziti a prezije .. naopak vynikajici sportovec na hristi padne a zemre. ☹ Porad se s veterinarem , jestli ma vubec cenu morcatko jeste operovat. Aby netrpelo stale vic a vic… ☹ -iv-

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanny 2

Tady je opravdu každá rada drahá.Ale když se neprobere z narkózy,tak to možná líp přijmeš než ho jít cíleně sprovodit ze světa.Teda já bych to tak cítila,že jsem udělala pro jeho záchranu všechno,co bylo v mých silách.Akorát tu operaci asi zaplatíš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kosaaaak

Lindro, můžu se prosímtě zeptat, kolik stojí operace takového morčete? Já že moje strašilka je poslední dva dny celá taková jako smutná, dokonce už se přestala na listech kývat, myslím že by jí taky mohlo něco být. Minimálně by mohla mít depresi, takže se taky chystáme k doktorovi, jenže mám k dispozici na její léčbu jenom 15.000.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
samicek333

Já nevím, jaká je pravděpodobnost, jestli to přežije, ale asi bych se poradila s veterinářem, jestli není lepši ho nechat uspat rovnou, pokud by vám řekl, že ne, asi bych ho na tu operaci poslala, máte pravdu, lepší ať umře při spánku než v bolestech…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
greycell

nulová

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek