Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Můj počítač už delší dobu piští

Dobrý , potřeboval bych poradit . Můj počítač už delší dobu piští .Je to hrozné má to takový vysoký tón že se u toho pc neda vydržet ten kdo ma dobry sluch. Když třeba otevřu internet pískot zesílí a když ho zase zavřu zeslábne to. když vyppnu monitor přestane to , když ho zase zapnu začne pískat. když ho restartuju pískot na hcvíli přestane ale po chvíli to zase piští . když zapnu hru pískot nadobro prestane ale pokud hru minimalizuju zase to piští. budu rád za nejaké rady. díky
Změna předmětu, původně: pískot
Změna kategorie, původně: Ostatní (Kurt)

Předmět Autor Datum
Otevřeš case a zjistíš, zda piští zdroj, základní deska nebo něco jiného. Co na tohle chceš za rady?
karel 01.07.2010 17:54
karel
Jenom bych dodal, že problémem není pískot jako takový, ale to, že ten pískot je ve slyšitelné oblas…
Pytlík 01.07.2010 18:09
Pytlík
Ked vypnes monitor a pistanie prestane, tak pisti monitor a teda bud monitor vyhodis a kupis novy, a…
MM.. 01.07.2010 18:05
MM..
Mě to dělalo taky, je to takovej protivnej pískot. Pak jsem dal plocha/ vlastnosti /upřesnit a přena…
Jindra 2 01.07.2010 18:22
Jindra 2
Jestli máš CRT monitor, jukni, není-li to jeho příliš náročným nastavením. Taky mi to kdysi dělalo.…
Jeníček2 01.07.2010 18:39
Jeníček2
//joke: Vo flame bude aj cely barak, az ten zdroj dofacha :-)
MM.. 01.07.2010 18:41
MM..
ale jo, staré 300W ECčka se dají v klidu provozovat, samozřejmě pokud se jedná o nějaký "light" kanc…
touchwood 01.07.2010 20:44
touchwood
Ten pravý hnůj přišel s EC zdroji 400W a výše Jak píšeš, jsou to staré dvěstěpadesátky a třístovky,… poslední
mif 02.07.2010 08:51
mif

Jenom bych dodal, že problémem není pískot jako takový, ale to, že ten pískot je ve slyšitelné oblasti. To totiž signalizuje, že něco je nadměrně namáháno a pracuje mimo vymezenou oblast. Když je vše v pořádku, tak všechny pracovní kmitočty jsou vysoko nad mezí slyšitelnosti.
On se totiž zcela určitě najde nějaký trouba, který bude tvrdit, že píská nějaká cívka (což nejspíš bude pravda) a že stačí ji zalít voskem. To je hrubý omyl. On ten pískot sice nebude slyšet, ale závada bude trvat dále (je to jako když by se ti rozjížděl barák, tak tu trhlinu zaplácnout trochou sádry - prasklina sice nebude nějakou dobu vidět, ale barák se bude rozjíždět dál a může kdykoliv spadnout).
A dodatečně: Monitor, jak praví MM.., ten může pištět slyšitelným kmitočtem, tam to zaplácnutí voskem je v pořádku.

Ked vypnes monitor a pistanie prestane, tak pisti monitor a teda bud monitor vyhodis a kupis novy, alebo si v ovladacoch grafiky (alebo v pravy klik na plochu) nastavis inu obnovovaciu frekvenciu monitora alebo rozlisenie, pri ktorej to nepisti.

Jestli máš CRT monitor, jukni, není-li to jeho příliš náročným nastavením. Taky mi to kdysi dělalo. Jinak je to pravděpodobně nedostatečně dimenzovaný zdroj. Dělal mi to totiž taky. Vyměnil jsem to za malounko lepší. Ten můj starý (EC 300 W) jinak už další dva roky bezproblémově funguje v jiném (méně náročném)PC. Je mu nyní 7 let a fut fachá. To je jen maličký flame, ale pravda.

ale jo, staré 300W ECčka se dají v klidu provozovat, samozřejmě pokud se jedná o nějaký "light" kanclstroj s odběrem okolo 60-70W.. kdysi jsem na nich stavěl, a běhají dodnes. Ten pravý hnůj přišel s EC zdroji 400W a výše - respektive parametricky to jsou stále tytéž 300W zdroje, jen mají jiné nálepky a logicky nestačí zátěži, která je jim v moderních strojích nakládána na bedra.. :-)

Ten pravý hnůj přišel s EC zdroji 400W a výše

Jak píšeš, jsou to staré dvěstěpadesátky a třístovky, pouze s líbivějším ("výkonnějším") štítkem. Do kanclu pro desku s IGP dostačující. Ten pravý hnůj ovšem přišel s LC-Powerem. Tyhle parodie neměly nikdy přijít na svět.

edit: "Můj počítač už delší dobu piští". Možná myši... ]:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru