Avatar uživatele
Popelka Sany

Můj příbuzný mi vnucuje své vlastní názory a koníčky a zároveň mi hatí a znechucuje mé vlastní zájmy. (Více v popisu.)

Ve svém životě se zajímám o astrologii a znamení zvěrokruhu. Jeden příbuzný mi řekl, že je mi to úplně k ničemu, že bych se měla věnovat Bohu. Mám kvůli jeho slovům zahodit svůj koníček, vyhodit všechny knihy a přestat se zabývat celou astrologií?

Zajímavá 0 před 2798 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Sama jsem křesťanka, takže chápu, jak to Váš příbuzný myslí.
Jako křesťan vnímá astrologii jako něco okultního, duchovně nepřátelského a nebezpečného, a z jeho pohledu tím pádem hříšného a špatného. Má obavy že jste nebo mohla byste spadnout do nějaké nebezpečné magie, a protože je křesťan, snaží se vést své přátele a příbuzné blíž k Bohu a vyvést z věcí, které považuje za špatné. Myslí to dobře, ale někdy se stává, že křesťan, zvlášť nový a nepříliš zkušený, tu svou dobrou vůli poněkud „přehání“, že se snaží své přátele a příbuzné do toho „uvěření“ vmanipulovat.

Takže z mého pohledu: Berte ho tak, že to s Vámi nemyslí zle. Vyslechněte si, co Vám říká, ale nebojte se mu na to říci svůj vlastní názor. Nebojte se ho zeptat, proč si myslí, že byste měla udělat to ta to, ale opět – nebojte se mu na to říci svůj názor.
Před Bohem platí, že máme svobodnou vůli, je na každém z nás, o co se budeme zajímat, a jakou cestou se vydáme a to platí i pro Vás.

V neposlední řadě, vědět něco (teoreticky) o astrologii nemusí být k zahození i pro křesťana.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Cenobita

Astrologii se člověk může věnovat jako koníčku, jen bys měl(a) vědět, že je to jen zábava, nebylo prokázáno, že astrologie funguje v praxi. Pokud chceš astrologii věřit, je to tvoje volba, ale nejlépe by bylo si zjistit, jestli to opravdu není slepá ulička a ztráta času v životě.

Víra v boha je opět neprokázaná kategorie, věřící si věří v Boha, nevěřící si nevěří, to je každého volba, tedy pokud člověk nebyl vychován manipulativně a stal se věřícím ne z vlastní vůle.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek