Avatar uživatele
anonym

Můj přítel,s kterým žiji 7 let si odpykává trest za znásilnění-za 4 měsíce bude na svobodě.Celkem si odseděl 2roky.

Já ani okolí to však za znásilnění nepovažovalo-protože žena,s kterou měl pohl.styk v autě se po souloži nechala odvést na autobus a po příjezdu domů posílala sms jednu za druhou mému přítelovi/viz záznam z telekomunikací/ a teprve až po 14 dnech na mého přítele podala trestní oznámení.Soud rozhodl v její prospěch ani dovolání u Nejvyššího soudu nedopadl pro mého přítele dobře.Mohl jít po polovině trestu na svobodu s podmínkou možná 3 –5 let,což jsem kategoricky zamítla s tím,že si trest odsedí-což zase nechápala probační a mediační služba.Pracuji jako sociální asistentka a domnívám se,že není dobré jít na půlku na svobodu s podmínkou.Ale teď k věci-zajímalo by mě ,zda mohu já podat na dotyčnou ženu trestní oznámení za křivé svědectví,protože si myslím,že kdyby každý muž,který má úlet se ženou a ona by na něj podala trestní oznámení a dopadlo by to v jeho neprospěch,byly by naše věznice naplněny těmito muži a opavdoví zločinci by měli ráj na zemi.Prosím o radu,jak mám postupovat a na koho se mám obrátit-samozřejmě počkám až příjde můj přítel na svobodu a budeme to řešit společně.Děku­ji Vám.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? GangstaHelper, ReHu, zdeny, kokoťenko, Greneia před 5049 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
standa

Vaší otázku (příběh) jsem si 3× přečetl a nějak nechápu…

„Já ani okolí to však za znásilnění nepovažovalo“
S: ale SOUD (dokonce i NS) tento skutek kvalifikoval jako znásilnění, rozsudek je pravomocný, mimořádné opravný prostředek byl využit…,tak co řešíte

„Mohl jít po polovině trestu na svobodu s podmínkou možná 3 –5 let,což jsem kategoricky zamítla“
S: nerozumím, v jaké jste byla právní pozici, že jste návrh KATEGORICKY ZÁMÍTLA

„že si trest odsedí-což zase nechápala probační a mediační služba.“
S: a já se probačním úředníkům vůbec nedivím, protože 99,999% všech zainteresovaných dává přednost podmíněnému propuštění+následná podmínka před ´odsezením´celého trestu…, nechápu. Byla jste třeba jen 2 dny ve vazbě, neřku-li přímo ve vězení? Nebyla, že…, takže nerozumím vašemu postoji.

„zda mohu já podat na dotyčnou ženu trestní oznámení za křivé svědectví,“
S: určitě můžete (ba dokonce je to i vaše povinnost) podat oznámení o PODEZŘENÍ ze spáchání trestného činu…, velmi důležitá však bude úroveň vámi předložených důkazů. Dál už to nechte na Policii, která provede nezbydné úkony (výslechy) a pak buď shledá, že je to na OBVINĚNÍ či ODLOŽENÍ.

p.s. jo a počkat na návrat přítele a až pak to řešit… je dobrej nápad 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Greneia

Mé doporučení je, obrátit se přímo na právníka, protože věřím, že dokáže daleko lépe poradit, než-li kdokoliv z nás, pokud zde tedy nemáme nějakého zástupce z řad právníků. Nicméně, pokud by se zde žádný nenašel, nevím, jaká je Vaše finanční situace, abyste se obracela ihned na právníky, kteří inkasují nemalé peníze, doporučuji ještě eventuelně využít další servery, kde máte možnost se poradit přímo s právníkem on-line. Nebo další, zeptejte se známých, zda nemají známého právníka, prostě i když se říká – Každá rada drahá, tak abyste za každou radu neplatila. Ale jistě mne budou zajímat názory dalších lidí.

Jo a ještě doplňuji .. existuje i tzv. promlčecí lhůta, tak abyste nečekala příliš dlouho.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ReHu

Není lépe se ozvat dříve, než po odpykání celého trestu? A v podstatě máte pravdu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

No,snad se muze dat napadeni rozsudku.Je to slozita vec,dukazy atd.Take ji dokazat krivou vypoved.Policejni vysetrovani az po 14dnech je zavadejici.Treba tohoto se dopatrat-jak se vysetrovalo,jake ona mela duvody a dukazy.Drzim Vam palce,ale nenechte to spat,nektere zeny jsou temito zakony az posedly.Co se tyce podani zaloby-musi udelat pritel a to hned.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek