Avatar uživatele
hapiky

Může být delší zaujatý pohled na něco či někoho pro vás inspirující, fascinující, nostalgický?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 2521 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Samozřejmě jak u koho a jak kdy.

U mě to jsou třeba některé fotografie, u nichž fotograf vystihne jedinečnost okamžiku, něco, co se podaří třeba jednou za život.

Mnohdy jsou to pro mě snové fotografie. Fotografuji jen výjimečně, takže v tomto směru se neinspiruji, ale velmi mě fascinují snímky jednoho našeho města, při pohledu na ně se mně vždy sevře srdce a jsem velmi dojatá.

Stejně tak záběry krajiny v barvě bývají fascinující. Ale v poslední době je to i černobílá fotografie, která umožňuje lépe vnímat detaily a je příjemná na oči. Někdy se na fotografii objeví „zrnění“, které fotografie ozvláštňuje.

Černobílá fotografie je také vzpomínkou na mládí, tedy nostalgií, ale trochu jinou.. Navíc srovnání mezi fotografií z minulosti a současnosti. Čas není možné zastavit …

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
BergySeltzer

Ano. A ne jen pohled/zrak. Všechny tyto pocity v nás může vyvolat i hmat, sluch, čich. Pro příklad: partner veme po letech partnerku opět za ruku; po letech vstoupím do kostela a ucítím tu vůni, kterou znám z dětství; z rádia uslyším písničku, kterou jsem roky neslyšel a ke které mám citový vztah. Všechny tyto momenty jsou pro většinu z nás fascinující, vyvolávají nostalgii a dokážou být i inspirativní.

Upravil/a: BergySeltzer

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Ano.Téměř každý pohled na cokoli může být něčím inspirující za určitých okolností i fascinující nebo nostalgický.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek