Avatar uživatele
aliendrone

Může být za vyšší rozvodovostí v popisu následující příčina?

Před cca 30 lety bylo běžné, že ženy se vdávaly v 18–20 letech. Dnes je to o cca 10 let více. Díky tomu ženy sice načerpají životní zkušenosti (tudíž teoreticky by měly být lepší/úspěšnější při výběru správného/vhodného partnera), na druhou stranu jsou pod větším tlakem „mladší konkurence“ a tikajících biologických hodin. To může vést k unáhlenému/pře­kotnému výběru (lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše) a následnému nevyhnutelnému rozvodu. Co myslíte?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Elk, independent před 2276 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Myslím, že to ani tak nezáleží na vstupním věku, jako spíš na jiném stylu života. Dřív bylo taky dost nespokojených manželství, ale rozvod si nepřipouštěli. Manželství bylo posvátnější, procento věřících bylo vyšší.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Elk

Myslím si, že může, ba dokonce je to velice pravděpodobné. Holky se dřív chtěli vdát, zajistit si rodinu, pochlubit se dětmi a myslím si že to bylo přirozenější, i když rizikovější. Já jsem mamku viděl a už byla v mé mysli a v srdci. Neměli jsme skoro nic ( ale fakt ) a jsme spolu 36 let. Dnes se hledí na kariéru a dítě hold počká…škoda. Ovšem když někdo přebírá, tak…Jo, jinak hezká otázka!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Může. Stejně jako za tím může být (ze strany žen) třeba konzum. Tak třeba móda- kdejakej šašek totiž dneska díky oděvu z Lidlu vypadá, že by stálo za to zkusit s ním nějakou dobu „pobejt“, jestli to náhodou nebude ta správná partie.
Inu, jak rád říkával požitkář Werich- šaty dělají člověka. A měl pravdu, je tomu skutečně tak ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Myslím že ne. Starší ženy jsou ještě vychytralejší. Rozvod je pro ně jednoduchý, bezpracný a bezrizikový způsob, jak obrat muže o většinu toho, co v životě dosáhl. Když to 2× – 3× otočí, tak je zajištěná na zbytek života. O nic jiného nejde.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
plebs

Mám dojem,kariéra, plný měšec, úprava horní i dolní části těla, tetovky, cestování, výkonný samec a když nestačí jsou různé kvalitní pomůcky a.t.d.
Časy se mění, již není nevěra hlavním důvodem rozchodů, ale byl zde na př. nedávno případ, dáma zažalovala svého stárnoucího sponzora, mužíka, důvod, k vánocům přislíbeno nové auto, mužíček slib nesplnil, v žalobě mimo jiné bylo, / dodat nové auto do 30 dnů a náhrada za psychickou újmu /, zatím není rozsudek vynesen, bylo odloženo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek