Avatar uživatele
Rokio

Může být člověk trpící autismem inteligentní džentlmen?

Nebo je to úplný nesmysl?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2957 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kapka

Odpoveď byla označena jako užitečná

Proc by to byl nesmysl? Autismus je siroky pojem. Kdo se v tom nevyzna a maximálně tak viděl film Rainman a je hlupak, může si asi myslet, že už ví o autismu všechno.
Napr. Aspergerův syndrom je též forma autismu. Lide s tímto syndromem bývají prumerne az nadrumerne inteligentní. Takže inteligentní určitě ano. A gentleman? Řekla bych, že může být. Lide s aspergerem mají trosku jinak nastavene myšleni, je pro ne obtížnější chápat některé situace, chápou je o svém a často i dost zajímavé. Dokáží nějakou situaci rozebrat tak, ze by to běžně člověka nenapadlo.
Ale vůbec to neznamená, že jsou třeba zli. Spis naopak, často se snaží byt užiteční, velice ochotne pomáhat, když se naučí, že takové chování je správné a okolím dobře přijímáno.
Každý autista je trošku jiný a ta škála od vysokofunkcniho po nizkofunkcni autismus je obrovská a pestrá.
Když si najdete na youtube záznam z divadla, kde má herec Dušek hosty autisty, tak ten hlavni host, který ma aspergeruv syndrom vás možná překvapí, že to na něm ani nepoznáte. Inteligentní je zcela jistě a věřím, že i getleman. :)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Rokio Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Slecna 007

Můj syn je autista a IQ má daleko vyšší, než průměrné dítě jeho věku. Zejména v prostorové představivosti je výrazně nad průměrem. V cizích jazycích je velmi dobrý. Ohledně vychování se snažím a věřím, že z něj džentlmen vyroste, ale zdá se mi to na dobré cestě. Zdraví, děkuje a ví, že dospělým má otevřít, případně přidržet dveře. Dotaz zřejmě pramení z úplné neznalosti této diagnozy, protože úplně stejně by se někdo mohl zeptat, zda může být třeba diabetik inteligentní a džentlmen

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Adithour

Je to nesmysl!

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
quentos

Adithour: … a důkaz? Takový výkřik do tmy dokáže každej.

před 2957 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kapka

Viděla Rainmana, je to jasny. :D

před 2957 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek