Avatar uživatele
anonym

Může chodit do školy na obědy (samozřejmě za úhradu) i ten, kdo ji dostudoval, protože mu obědy vždy chutnaly?

Lze to i na školách kde dotyčná osoba dříve nestudovala či to nehraje roli a toto nikdo nikde nedovolí i kdyby zájemnce chtěl třeba zaplatit i dvojnásobnou cenu za každý oběd? (Teoreticky řekněmě, že by to byl extra školní gurmán). :)

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2561 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

Mnohé školní jídelny nabízejí stravování i pro cizí, platící zákazníky. Sám jsem do takové jídelny chodil, když to bylo blízko zaměstnání. Teď pracuji nedaleko jedné vysoké školy a tamější menza také nabízí obědy i pro cizí strávníky. Nevýhodou může být, že je potřeba si oběd předem objednat.

Upravil/a: dubraro

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Všechno záleží na domluvě. Pokud je to pro stravujícího výhodné finančně, časově a je spokojený s jídlem a jídelna má rezervu pro takové lidi a navíc má z toho příjem, tak proč ne. Maminka byla učitelka, ale ještě si tam chodí pro jídlo. Takže vlastní zkušenost.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Radius

Když se dívám na stránky středních škol a učilišť z mého okolí (bydlím v centru města), tak tam uvádějí, že poskytují jídlo i cizím, většinou malinko větší porce (než pro žáky), často je tam zvláštní malá jídelna, tam chodí na obědy lidé, co bydlí blízko. Jen se naobědvají a jdou (není to na nějaké dlouhé vysedávání). Ceny jsou malinko nižší, než v normálních restauracích a výběr je např. ze 3 jídel. Do jedné jídelny jsem v poledne nakoukl (chodím okolo), skutečně tam obědvalo několik lidí (nejen starší, ale i jedna asi 30 letá paní tam sama obědvala). Většinou to uvádějí na své stránce a také uvádějí jídelníček (vždy na týden) a ceny (pro žáky a cizí strávníky), jídlo je nutné předem obědnat.

Výhodou je, že jsou to lehká a čerstvá jídla (žádné přepálené tuky a pod).

Upravil/a: Radius

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Záleží na konkrétní škole/jídelně. Většina nabízí jídla i pro cizí strávníky, podmínky se budou lišit (někde standardní oběd, někde mají spec. prostor, někde jenn do kastrůlků…)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek