Avatar uživatele
Rokio

Může darovat krev i osoba, která byla znásilněna?

Být znásilněn není trestný čin, ale osoba, který toto poodstoupila, je obětí trestného činu, takže by jí neměly být upírána žádná práva.

Jaký máte na to názor vy?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2459 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Třeba žena, která byla někým znásilněna, nemohla darovat krev, nebyla u ní jistota, zda nezískala některou pohlavní nemoc, nebo se nakazila virem HIV.

Pokud je krev v pořádku, tak nevím, proč se tito jedinci nemohli stát dárcem krve.

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

V dotazníku pro dárce krve není o znásilnění ani slovo. Zdá se mi, že se ptáš na blbost. Raději se zaměř na češtinu – práva by neměla (nikoliv neměly) být upírána.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Oběť znásilnění darovat krev samozřejmě může.
Nemůže ale dávat krev, pokud trpí pohlavně přenosnou chorobou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Je třeba si teď udělat test HIV a ostatní breberky, i kdybys krev nedaroval ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Daroval jsi někdy krev? Ptali se Tě na to ? (I muž by mohl být ten znásilněný) Před každým odběrem krve, plazmy, je dárci kontrolovaná krev a projde
Pohovorem s lékařem. Ale i tak mě ždy napadlo, jak je možné, že dárci jsou alkoholici, kuřáci a nevadí to. To by pak ti krev nemohl darovat nikdo. Takže odpověď – může.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bububabu

Bohužel v našem zdravotnictví to chodí tak, že stačí vyplnit dotazník kde vypíšete zda si myslíte že máte nějakou nemoc či ne a to pro ně stačí, krev vám vezmou tak jako tak a popřípadě tu nemoc kterou jste měli a nevěděli o ni, což bývá časté, budou léčit tomu chudáku kterému dali vaší krev, i kdyby to měla být léčba na doživotí! Toto se dělo jen v období válek kdy byla zapotřebí záchrana lidských životů důležitější nežli ty choroby které z toho mohly vzejít, ale ve 21 století, v době míru, je to spíše neschopnost a trapas! Takže i kdyby přišel mimozemšťan tak vezmou krev i jemu, tak nějak… :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek