Avatar uživatele
anonym

Může dcera podat tr.oznámení na bývalého manžela…

… pokud již několik měsíců(4),neplatí výživné na dvě děti ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Deli, Illines, anonym, zzzzz před 4405 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Pokud se nedá s dlužníkem domluvit, tak je to jedna z cest, jak se domoci svých práv.
Doplňuji:
Barbakane, v tomto případě se jako první řešení bere obrátit se na sociálku. Ta se bude snažit s dlužníkem domluvit pravidla placení sama. V případě, že domluva nebude možná, podává sociálka sama návrh na soudní řešení, nebo vyzývá oprávněnou osobu k podání návrhu.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Illines

Proc otalet , je to trestny cin ,a kazdy dospely co se tyce vyzivneho to vi a ma vedet ,jake ma povinnosti.Vase dcera take musi zivit sve deti ,a nikdo se ji nepta kde na to vzit,tak at jde primo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zzzzz

Pokud to výživné odklepl soud, tak se jedná o zanedbaní povinné výživy. Ale já bych doporučila mu nejdříve tím trestním oznámením pohrozit. Až pokud to nezabere tak ho podat. Pokud je bývalý manžel zaměstnaný a nebo má jiný stálý příjem, tak by bylo dobré i kontaktovat exekutora, ten by si s ním jistě hned poradil.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

O tomhle se baby v práci bavily,ale je to jen jedna paní povídala,tak to tak ber.Prý se musí jednat asi o dobu 6 měsíců,kdy neplatí alimenty.Jak radí ostatní,zašla bych na sociálku.Pak se zařídí,co jí řeknou.Jestli maká nebo ne,musí si snad svoje povinnosti plnit .-Trestní oznámení je jednou z posledních možností jak donutit otce či matku k hrazení alimentů. Hrozba vězení, dlouhé podmínky a pokut často pomáhá „šetrným rodičům“ uvědomit si své povinnosti.

Zdroj: internet

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

K ostatním odpovědím doplním, že jde také o částku. Měl by se „nahromadit“ dluh nad 4 nebo 5000 Kč. To už jistě je, při dvou dětech… Udělala bych to.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek