Avatar uživatele
kazisvět

Může jít dítě na zápis do dvou základních škol?

Chceme dát dceru do základní školy mimo naši spádovou oblast. Město uvádí, že jistotu přijetí máme pouze při zápisu do školy ve spádové oblasti. Máme jít tedy pro jistotu na dva zápisy prvňáčků do různých škol?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4848 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
standa

Otázka je z právního pohledu zajímavá, tak jsem trošku pátral 🙂

Školský zákon ani prováděcí vyhlášky výslovně nezakazují podání přihlášek k zápisu do 1.třídy do dvou a více různých škol.

I když pražská škola Na Planině (viz zdroj) princip zápisu na více školách současně docela striktně zakazuje.

Já osobně bych ty zápisy doporučoval absolvovat jednak na spádové škole (pro sichr, protože zde dítě v podstatě MUSÍ být přijato, pokud splní primární nároky pro zápis do 1.třídy) a určitě i na té druhé vybrané škole.

Ze zákona je ředitel té druhé školy povinen informovat ředitele spádové školy, že přijal ´cizí´ dítě, a to do konce března…, takže pokud tuto ´bonzovací´ 🙂 povinnost ředitele vybrané školy předejdete a řediteli spádové školy včas (např. v řádu dnů) oznámíte, že vaše dítě bylo přijato na jinou školu, tak problém nenastane.

No a pokud dítě na vybranou školu nebude přijato, tak žádný problém nenastává a vy se s pokorou vracíte do spádové školy pro informaci, že dítě zde bylo přijato 🙂

Zdroj: http://planina­.cz/zapis.htm

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Přemýšlím, k čemu by to bylo. Jako jestli je riziko, že nebude přijato, tak je to o nějakém přesvědčení a radách. Je lepší dát odklad, než aby se to prostě nestalo. :) Jinak v tom fakt nevidím nějaký účel. Zrovna teď to řešíme, už nám přišla i školní taška, kterou jsme dlouho vybírali a jako musím říct, že to je hodně fajn. :)

Nový příspěvek