Avatar uživatele
anonym

Může jít kopr do kopru…?

… tak jako má včerejší otázka: Copak budete mít dobrého na dnešní oběd?

Zajímavá 0 před 2899 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Jo, koprovku taky nemusím. Kdyby mi ji někdo předložil, tak ji taky pošlu rovnou do záchodu, ne do kopru. Nač ty okliky přes žaludek?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

I kopr může jít do kopru (z řeckého κοπριά=hnůj). 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Bumbes

když se s koprem umí uvařit, tak je to pochoutka – koprovká omáčka i polévka s vejcem a bramborem, kulajda, zelené fazolky na smetaně s koprem, slovenská fazulová polévka a mnoho dalších jídel, dokonce i zavařování zeleniny se bez kopru neobejde…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

může jít raději do bešamelu, tam ho mám hodně rád a s knedlíkem

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Kepler, ty nevíš, co je dobrého. Taková kulajda, koprovka, nebo čerstvě nasekaný kopr s máslem na nových bramborách… Gurmánský zážitek.

před 2899 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

No jo, každý to má jinak. Já zase miluju špenát, což každý taky nemusí. Dokonce jsem vymyslel vlastní recept na špenát s kapustou. Říkám tomu špepusta a je to vynikající!

před 2899 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

…špenátek, obzvlášť listový (ne ten protlak) je i pro mne pochoutka. Dáš recept …s kapustou?

před 2899 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Není to žádný zázrak. Jako základ udělám cibuli na kostičkách uzené slaniny (tou nešetřím), zapráším hladkou moukou a udělám světlou jíšku. Jinak stejný postup jako u špenátu, s kapustou je poměr 1:1. Finále na zahuštění je: rozšvrlat hladkou mouku v 1 kelímku 12% smetany, zamíchat do špepusty a chvíli povařit. Nejlepší je to s vařeným uzeným a bramborovým knedlíkem.

před 2899 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Bumbes

doufám, že ta poslední chvilka „povaření“ je 15–20 minut, protože jinak je ta mouka docela cítit, což by mohl potvrdit každý zkušenější kuchař.

před 2899 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Bumbes, to bezpochyby.

před 2899 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Až na ty brrrrknedlíky, to vypadá jedle. Vyzkouším a dám vědět. 🙂

před 2899 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek