Avatar uživatele
zjentek

Může konzum a smyslový požitek totálně zlikvidovat veřejnou mravnost?

dostal jsem se do sporu s místním, kterej náruživě hájil veřejně dostupnej zlozvyk a já jej naopak odsuzoval. A na ten popud dávám otázku, na kterou bych chtěl objektivní odpověď- znamená i od těch, kteří nejsou plni cizorodejch látek, jako je nikotin atd.
..a bacha, choděj sem i děti ..vím min. o jednom
Doplňuji:
www: veřejná mravnost= puritánství ..stejně tak jako soukromá zbožnost.
Pokud jako jednotlivec nenacházíš objektivní odpověď na otázku, jak píšeš, tak popros beera a hned jste na to dva. Když už musíš stůj co stůj odpovědět, tak ať v tom nejsi tak opuštěnej ..dík

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3448 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Řekla bych, že spíš určité situace způsobují veřejné pohoršení. Ale zřejmě nestačí, aby šlo o jednu osobu, ale i o přítomnost další jedince.

Můj subjektivní názor. Mně by obtěžovalo, někdy i obtěžuje, např. nadměrné žebrání, popíjení alkoholu tam, kde chodí nejvíc lidí, obtěžování osob, pokřikování, obnažován se, nepřiměřené miliskování, aplikace a nabízení drog, kouření marihuany atd.

Opět otázka nepřesná. Neuvedl jste, kvůli čemu jste se konkrétně dohadovali. Mohu konzumovat i rohlík, i když z pohledu slušného chování není správné jej jíst při chůzi, navíc smyslový požitek chuti doprovázet mlaskáním a jinými zvuky. I pití kávy či kouření je pro někoho příjemné, ale kuřák byl neměl odhazovat nedopalky kolem sebe. .

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Pro mne poněkud nesrozumitelná otázka ☹
Nevím co hájil, ani co je veřejná mravnost (znám jen mravnost). Nevím, jak ti může dát jednotlivec zde objektivní názor na takovou otázku ap.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek