Avatar uživatele
Kadee

Může masáž pomoci od bolesti hlavy? Nebo třeba od stresu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4778 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
coco

Už jsem nechtěla odpovídat ale: jak píše mosoj,záleží na původu bolesti.Z profesní zkušeností vím,že bolesti hlavy nejčastěji trápí lidi právě od krční páteře,ale příčinou právě bývá stres,napětí,vadné držení těla a samotná masáž krční páteře většinou nestačí,neboť do krční páteře zasahují i části trapézových svalů a ty jsou spojeny i se svaly mezilopatkovými.Co to znamená: člověk,který je v neustálém stresu a napětí,změní nevědomě držení těla a problém je tady.Vlastně mezi lopatkami.Povět­šinou stačí u těchto provést jemnou masáž s následným odblokováním hrudní páteře a teprve přejít na páteř krční,už většinou bez manipulace.
U bolestí hlavy pocházejících např z PMS (dámy vědí),je dobré odblokovat i páteř bederní šetrnou manipulací.U bo­lestí hlavy např.při nadcházejícím onemocnění jako nachlazení,chřipka apod. je masáž kontraindikací a na to je nejlepší zalézt do postýlky.
Před jakoukoliv masáží je pro klienta dobré využít nahřátí svalstva.

Doplňuji:
Pro venkovan: tak samozřejmě,že je to jen dočasné.Spousta lidí na své zdraví kašle a když příjdou na masáž,jejich první věta je-udělejte semnou něco.A co děláte vy se sebou,ptám se…:)

Upravil/a: coco

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Pokud je původ bolesti hlavy od krční páteře, zcela určitě. Pozor ale dobrých masérů je málo a na krční páteř ještě méně.

Snižit stres ( psychické napětí) samotná masáž velmi málo, ale spojená s nějakou relaxací ( třeba sauna) ano.
Doplňuji:
coco, bravo !
Potvrzuji všechno.
Shodou okolností jsem v poslední době našel maséra který takto masíruje.

1.Šetrně, ( poprvé jsem si myslel, že tam již nepůjdu) ale uvolnění které vzápětí přišlo mě přesvedčilo.

2. Ačkoliv jsem chtěl krční páteř, začal od lopatek přes trapézové svaly a teprve až toto všechno změklo velice opatrně začal s krční páteří.

3. Používá učení reiky a nahřívání, na které klade důraz. Na závěr masáže aplikuje nahřívací krém.

4. Jeho masáž je tak šetrná že jsem si po prvé myslel, že si ze mě dělá legraci. To jsem si ale přestal myslet již ke konci první masáže ( 60 min ). Ke konci masáže jsem již cítil každý jeho dotek a svalstvo bylo krásně uvolněné.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tuCZek

Věřte nebo ne,ale promasírovat si nohy(přdevším od kotníků dolů) pomáhá až nevídaně a pravidelností se spoustě potížím vyhnete.
Vyzkoušeno

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Masáže pomohou, ale je to jen dočasné. Lepší je najít dobrého fyziotereapeuta která naučí protahovací cviky které si potom doma podle potřeby každý cvičí. Podle potřeby = pořád jak je možné. Některé cviky si udělám i v autě když čekám na červené.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jakub Tlapal

Od stresu rozhodně 🙂 . Já chodím tak jednou za měsíc na erotickou masáž tady sem a nikde jinde se tak neuvolním 🙂 . Je to tak příjemné, že i kdybych chtěl, tak nedokážu přemýšlet nad ničím jiným. Jen se soustředím na masáž a takové uvolnění mi nikdo jiný nedokáže dopřát.

Nový příspěvek