Avatar uživatele
Questman

Může mi energetický nápoj pomoci urychlit léčbu nachlazení?

Doplňuji:
Já právě myslel, že tělo potřebuje hodně energie k boji s nemocí a účelem energy drinků je přeci rychle dostat do těla spoustu rychle vstřebatelné energie ne? Jako že bych si dal energeťák a šel do postele.
Je to jen moje teorie, od nikoho to nemám.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3759 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Awe

Mě by teď zajímalo kde jsi na tohle přišel?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Leckterý nápoj může dokonce výrazně zrychlit krok.

Obávám se, že lékař by se nad takovým dotazem hluboce zamyslel. Nachlazený organizmus se potřebuje nejdříve vyléčit, potřebuje projít rekonvalescencí a potom do něj můžeš teprve lít energetické drinky. Pokud chceš vybičovat ke zvýšené aktivitě oslabený organizmus, tak dlouho mezi námi nepobudeš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hamon

Pokud tomu budeš věřit… Říká se tomu placebo efekt.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Ne. Doporučila bych nápoj na nachlazení, třeba Coldrex.
Doplňuji:
Oslabené tělo potřebuje klid a odpočívat, nejlépe ležet v posteli.

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Na to jsi přišel kde? To mi připadá rady Náhlovského, který tvrdil, že se zbavíš rýmy, když si naordinuješ tyfus, nebo dýmějový mor. Organismus je při nachlazení oslabený, musíš odpočívat, potit se, pít horké čaje a hodně tekutin. Nečekej, že bude působit jako živá voda. To už raději použij projímadlo, má to stejný efekt, ale ne léčivý.
Doplňuji:
Energetický nápoj sice dodá energii, alevyléčit nachlazení znamená, že organizmus potřebuje zahubit teplem škodlivé viry a baktérie a k tomu je dobrý horký čaj a pocení. Nějaké cukry, které jsou v energetickém nápoji takový účinek jistě nemají a v oslabeném organizmu mohou mít látky v energetickém nápoji třeba negativní vliv.
Organizmus je oslabený, zvýšená srdeční i dechová činnost, přidáním energetického nápoje se tato činnost ještě může zvýšit. Pozor, zdraví má člověk jen jedno.

Upravil/a: Kelt

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
domanska

To pochybuju…kupte si prostě kapky do nosu (Nasic je velmi dobrý – nepálí a skvěle uvolní ucpaný nos). Ty vám alespoň uleví. Ono s rýmo je to na ten týden tak jako tak.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
domanska

Tak v těch nápojích je něco jako kofein? Prostě nebudete spát, nebudete unavaný. Toť asi vše. Na nemoc to vliv mít nebude. Možná naopak – nejlepší bude pořádně si odpočinout, lehnout si a dostat do sebe maximálně ty kapky ;)

před 3759 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek