Avatar uživatele
anonym

Může my zaměstnavatel zaplatit hodiny z nového měsíce v minulém měsíci?

Pracuji v 3směnném provozu(po-pá 37,5hod) a v době dovolených děláme 12 hodinové směny 3–4týdně. Přišel konec měsíce, všechny směny jsem odpracoval v červnu(1 a 2 července už jsem byl doma). Hodiny jsem dostal zaplacené už v červnové výplatě, ale teď my 2 dny chybějí v červenci. Co s tím když nemám splněný fond pracovní doby? Může si to zaměstnavatel vůbec dovolit bez mého souhlasu? Jakým zákonem se můžu řídit? Může my zaměstnavatel dát neplacené volno? Konto pracovní doby nemáme.
Předem děkuji za odpověď

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? panenka, blondajk před 4992 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
standa

Ve zmiňovaném případě se vy i zaměstnavatel musíte řídit jediným zákonem, a to ZÁKONÍKEM PRÁCE a pak samozřejmě i pracovní smlouvou, kde mohou být dohodnuty další ´parametry´ pracovního vztahu.

Co se týká ´předplacených´ hodin, tak sice moc nerozumím O CO VÁM JDE, protože vás zaměstnavatel přeci neošidil…, ale hlavně bez detailní znalosti plánovaného a skutečného rozpisu směn, neumím postup zaměstnavatele hodnotit.

Obecně se však kloním na stranu zaměstnavatele, který má ´právo´ vám stanovit rozpis směn a tím pádem i dnů náhradného či neplacené volna i bez vašeho souhlasu…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
colombo3

Nic s tím,zaměstnavatel Vás neošidil,zapla­til,Vy jste měl udělat jednu věc,na začátku měsíce/července/ než bude účetní dělat výplaty,seznámit ji s tím,aby vám ty dva dny převedla do "dalšího"měsíce tj.červenec a né čekat na výplatní pásku,kde jste měl zaplaceno všechno za červen,takhle k tomu asi došlo, prostě jste zjistil pozdě,že vám chybí 2 dny v červenci.to ale nevadí, nehoňte fond, nehoňte hodiny o nic nejde, větší výplatu jste měl, menší bude.Jinak když zaměstnavatel bude chtít,tak si prostě ty dva dny jakoby naděláte,uděláte práci a výplata bude tam kde má být.TOhle bych neřešila,jo a neplacené volno Vám dát může, to ale ta výplata zase klesne – průměr.Pokud budete chtít nebo pokud budete mít přesčasy,tak může nezaplatit a dát vám náhradní volno, dneska se to tak dělá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek