Avatar uživatele
replicator

Může mít nějaký tvor toxickou krev nebo místo krve kyselinu?

Třeba hodně zvířat mají jiné složení krve, někteří mají i jinou barvu krve.
Mohl by to být skoro dokonalý obranný mechanismus proti predátorům.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2271 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Neznám živočicha, který by měl jinou krve než červenou. Krev slouží k transportu kyslíku ke tkáním, a to umí jen hemoglobin v erytrocytech, který je červený. Chemicky toxická nemůže být, jen biologicky. Jasně, Alien (Vetřelec) je jiná liga, čertví co za fosforeskující sajrajt v sobě má. Mohl by to vědět jeho pozemský poddruh aliendrone, snad to tady vysvětlí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Jen pro zajímavost: V tropických pralesích na Papui-Nové Guinei žijí zvláštní plazi – scinkové rodu Prasinohaema. Česky se jim říká zelenokrvky, což je doslovný překlad latinského jména. Jejich krev je opravdu sytě zelená; zelené mají také sliznice v ústní dutině, svaly a dokonce prý i kosti. Stejně jako ostatní obratlovci mají však v krvi červený hemoglobin. Zelené zbarvení je způsobeno vysokou koncentrací žlučového barviva biliverdinu, který červenou barvu hemoglobinu zcela překryje. 🙂
https://www.pri­rodovedci.cz/zep­tejte-se-prirodovedcu/382

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Usoman

Však Xenomorph má místo krve kyselinu. :) Tak proč ne. A někteří živočichové mají modrou krev, třeba chobotnice a tamten druh kraba. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

:D :D :D
TY MNE JEŠTĚ NEZNÁŠ, ALE AŽ MNE POZNÁŠ…!!! ;) :D :D
Asi potřebuješ návštěvu našeho alienhive. ;)
Jo a mimo můj rod mají zelenou krev Vulkánci, ale jestli je jedovatá, to asi ne. ;) :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Gilotinka

Zkus nalít krev do vody a vypusť do ní ryby. Uvidíš, jak toxická pro ně bude při vyšší koncentraci. Ale asi myslíš toxická pro lidi. Na naší planetě jsme takové živočichy ještě nenašli, ale když může mít šnek krev na bázi mědi, tak někde ve vesmíru může být krev úplně jiná a třeba ani nebude přenášet kyslík, takže tam už se pak dostáváme k tomu, čemu říkáš krev.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

aliendrone, omlouvám se. Chybně jsem tě klasifikoval. Teď mi došlo, že jsi antropomorfní dron alienů. Tak sorry…

před 2271 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

To jsou jen kecy v kleci! Přestaň se vymlouvat a na rovinu přiznej, že je v tom zase nějaká slivovica, děvky, ukrutný mejdan a VŮBEC!!!

Ale až vám v té vaší advanced poliklinice z repráků začne spolu se sirénou vřískat: „WARNING! Xenomorph intruder alert! Aliendrone detected!!“, tak se ti rázem obnoví paměť včetně kognitivních schopností! A BLESKOVĚ budeš z kurevníkování a lemtání VYLÉČEN!!

Prej „chybně klasifikoval“…, to víš, to ti tak ŽERU!!! STYĎ SE vilný chlípníku!!! A dej se na pokání se sklenicí Kolalokovy limonády!! :D

před 2271 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek