Avatar uživatele
pat a mat

Může mít vliv větší vybavení kutilských dílen kvalitními 3D tiskárnami na nelegální výrobu zbraní?

Předpokládám, že díly zbraní, které by byl problém vyrobit 3D tiskem, by byly na černém trhu snadněji dostupné než celé komplety. Jaká úprava zákonů se v této oblasti dá předpokládat? Munice nemá evidenční čísla (zatím), takže přeprodej se nadá vyloučit. Četl jsem, že v Japonsku se při nákupu munice odevzdávají prázdné nábojnice. Ekologové v EU zase nechtějí tolik olova v přírodě.

Zajímavá 0 před 2270 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Klaproth

Nesmysl. Proč bych se mordoval s 3D tiskárnou, když si můžu legálně opatřit sekeru nebo nůž? Pokud máš na mysli palné zbraně, tak některé jejich hlavní části na žádné tiskárně nevytiskneš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Nějakou tu bouchačku mám, sedím nad nimi a přemýšlím, která jejich součást by se dala vytisknout na 3D tiskárně. Kromě střenek pažby mě nic jiného nenapadá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Teď ani cca v příštích 5 letech určitě ne. 3D tiskárny dostupné pro běžné kutily dnes tisknou převážně z plastu a z toho moc spolehlivou zbraň rozhodně nevyrobíš. Nepočítám modely ze kterých se dá jednou vystřelit a pak se rozpadnou, v horším případě se rozpadnou už při prvním výstřelu.

3D tiskárny které tisknout z kovu samozřejmě existují, ale jejich dostupnost pro kutily je mnohem menší, jsou mimořádně nákladné.

Pokud se toto snad někdy změní a menší tiskárny schopné tisku kovových prototypů snad někdy cenou klesnou pod kutilskou hranici řekněme 100tis, pak bychom se možná mohli začít obávat, ale do té doby jsou technologie metalického 3D tisku chráněny natolik exklusivními patenty že pokles jejich ceny pod takovou hranici rozhodně nehrozí.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Emefej

ge0rge > fakt si myslíš, že půjde z kovu vytisknout hlaveň? Moje nejsilnější flinta má úsťový tlak 415 MPa. Opravdu to vytisknutá hlaveň vydrží?

před 2268 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek