Avatar uživatele
samicek333

Může nějaká nemoc u psa způsobit, že by byl déle než rok vyhublý na kost?

Dobrý den, naše sousedka má psa, nějakého pitbula, který je minimálně už od loňských Vánoc vyhublý, je to vlastně jenom kostra obalená kůží. Je možné, aby měl nějakou nemoc, která by tohle způsobila? Nejde mi totiž do hlavy, že v tomhle stavu přežívá tak dlouho. Ona s ním vždycky vyjde tak dvakrát třikrát do týdne před barák, ujde s ním deset metrů tam, deset metrů zpátky, protože ten pes víc neujde. Už se i párkrát stalo, že se prostě svalil na zem, chvíli ležel jako mrtvý na zemi a pak po pár minutách s její pomocí vstal a šel domů. Přitom se ale chová normálně, když kolem procházím se svým psem, vždy je vidět, jak by si hrál, začne vrtět ocasem a pozoruje ho.
Mohla by tohle způsobit nějaká nemoc?

Ten pes vypadá nějak takhle: http://cdn2-b.examiner.com/si­tes/default/fi­les/styles/ima­ge_content_wid­th/hash/09/9b/1342282115­_2386_pup1.jpg

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kapka, johana 56 před 2935 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
redy

Asi je starej, i u psů je poznat stáří…

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Ten chudák pokud vypadá opravdu takto, by asi potřeboval dostat pořádně nažrat, to už není normální.
Ale než něco uděláš, zeptej se napřed sousedky, proč je tak hubený.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Tak o určitě neni zdravý pes. Způsobit to může celá řada chorob

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kapka

Nez tu byl obrázek, myslela jsem taky, že by mohl byt stary. Ale to, co je na obrázku, to uz přirozená pohublost stářím není. To je normální týraní hlady. Píšeš, ze ho pani i malo venčí. Dej podnět na magistat na odbor životního prostředí. Podezření z týráni zvířete. Pokud si pani stav psa obhájí nějakou zprávouod veterináře, nic se ji nestane. Pokud neobhájí, coz je pravděpodobnější, zaplati pokutu a bude muset situaci resit. Bud psa někomu da, třeba do útulku, nebo ho muze dat i utratit, v tom ji nikdo bránit nemůže. Myslím, ze jakékoli reseni bude pro psa vysvobozením.
Ještě chci dodat, ze si pani jeho stav nemusí ani plne uvědomovat. Muze ho mit i ráda, pravděpodobně se ho nechce vzdát, jen přestala vnímat z nějakého důvodu realitu. To se stává. A od toho jsou příslušné úřady, aby zasáhly. Ten pes si sam pomoci neumí.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek