Avatar uživatele
Adam2

Chci být programátor. Co myslíte, že bych z níže uvedených věcí uplatnil víc?

Chci být programátor. Co myslíte že bych uplatnil víc? Mít ČVUT a ne Západočeskou univerzitu nebo mít státní jazykové zkoušky z jazyků?
Jde mi matika i jazyky ale nejsem si jistý zda dám oboje. Chtěl bych mít B2 z němčiny a angličtiny, z angličtiny už to skoro mám, takže se teďkon zaměřuji spíše na jazyky ale nevím zda je to dobře. Na gymplu jsem měl 1 trojku. Chodím do prváku.
Už od malička jsem rozhodnutý že chci být programátor. Jsem si téměř jistý že to nebudu měnit.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2935 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Nejsem si jist, zda škola nějak výrazně rozhoduje. Nakonec důležitější je Tvůj talent a motivace k rozvoji. Jazyky budou výrazné plus, většina firem je nadnárodních a i když budeš v ryze české, budeš narážet na zahraniční zákazníky a partnery.

Pak mně ještě napadá, jestli vůbec víš co přesně si představit pod pojmem „programátor“ a případně jakému směru se chceš věnovat. Někteří si pod pojmem programování představují tvorbu statických WWW stránek…

Upravil/a: Dochy

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Adam2

Dochy: Tvorba webových stránek jde prudce dolů a tvůrci webových stránek mají nejnižší plat, to je poslední směr, kterým bych se vydal. Asi bych chtěl být IT konzultant nebo programátor SQL jako táta. Nějaké zákazníky by mi pak mohl předat.

před 2935 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Hans51

V tom případě bych hledal pomoc u tatínka, který Vám jistě poradí 😉

před 2935 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek