Avatar uživatele
kurec

Může se dítě chovat jako dospělý člověk?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2786 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Ano, ale častejšie je, keď sa dospelý chová ako dieťa. Bez ohľadu na výšku IQ.
napríklad dieťa sa zachovalo pri nehode pohotovo, zavolalo políciu a sanitku, kým dospelí hysterčili a revai. V médiách takéto situácie pomerne radi opisujú.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rokio

Ano, může. Pokud dítě v deseti letech dosáhne v IQ testu hodnoty 180 IQ bodů v IQ testu, tak má inteligenčni osmnáctiletého, tedy se bude chovat jako dospělý.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Záleží, co si představuješ pod definicí dospělého člověka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Samozřejmě může, i když je to neobvyklé. Vzpomínám, na korunovaci španělského krále, kde seděly dvě 8 leté dívky a svým vystupováním se chovaly jako dospělé. Jistě, tady to bylo dané etiketou. Horší je případ, pokud dítě používá vulgární výrazy a myslí si, že je dospělé.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Není zřejmé, jak je otázka míněna.

Dítě se v některých situacích může chovat jako dospělý člověk, v jiných nikoliv.
Chtělo by to upřesnit, nač se ptáte.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Záleží jak staré dítě, ale za určitých okolností teoreticky ano (ačkoliv asi ne v každé situaci).

Může to být dáno výchovou, ta sama nestačí, ale pokud je dítě vedeno k tomu, aby se chovalo dospěle, pravděpodobnost je vyšší. Vezměme si například dceru Toma Cruise a jiné děti celebrit (samozřejmě, druhá otázka je, jestli je to tak dobře, že).

Může to být dané situací, ve které dítě vyrůstá. Děti, které vyrůstají ve válečných zónách, konfliktech a pro děti nežádoucích situacích, často přicházejí o dětství a dospívají dříve. Mohou se tedy často chovat jako dospělí. Tyto děti jsou ale vyspělé jen „nerovnoměrně“. V některých situacích působí jako dospělí, ale v mnoha jiných může být znát chybějící dětství.

Dalším důvodem může být velmi vysoké IQ. Děti které mají velmi nadprůměrnou inteligenci se pochopitelně i rychleji učí a to nejen školské nebo vědecké poznatky, ale i chování. Není to tak vždy, ale takové děti často po psychické stránce rychle dospívají a mohou se tedy chovat, jako dospělí lidé. (V tom to případě je to více či méně přirozené).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Horší je to naopak.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek