Avatar uživatele
celie

Chci jet s dětmi na Vranov nad Dyjí .Jaké je využití vilného času kromě koupání?Výlety ale ne dlouhé:

Doplňuji:
Oprava:volného času kromě plavání,v případě chladmějšího počasí

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: celie

Zajímavá 0 před 3938 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Záleží, zda budete bydlet přímo u přehrady nebo někde jinde, zda chcete na výlet autem, lodí nebo okolí projet na kole.

Dominantou obce Vranov nad Dyjí je zámek, který se vypíná na 76 metrů vysoké skále. Obec má výrazně rekreační charakter jednak díky vyhledávané Vranovské přehradě a současně díky poloze obce na okraji Národního parku Podyjí. Vedle zámku je ve Vranově řada dalších historických památek. Morový sloup na náměstí, kostel Nanebevzetí Panny Marie, rotunda u kostela nebo sochy na okraji obce. K vidění jsou zde i tři objekty lehkého opevnění z let 1936 – 1938 v zrekon­struovaném stavu. Pevnůstky které byly součástí obranné linie mají nainstalovánu dobovou výzbroj a při zvláštních příležitostech bývají průvodci oblečeni do dobových uniforem československé armády.

Nejlépe je projít si odkaz, co je možné v okolí vidět. Kdysi jsem k přehradě jezdívala, ale od té doby se určitě všechno změnilo.

http://www.ku­dyznudy.cz/cs/ak­tivity/2008-07-30-0957-za-zabavou-za-poznanim-koupani-a-vodni-sporty-organizovana-turistika-vodni-turistika-vranov-nad-dyji.html?utm_sou­rce=google&ut­m_medium=cpc&ut­m_campaign=KZN_2013_1­4_jizni_morava_33

http://www.vra­novska-plaz.cz/tipy-na-vylet/mesta-a-okoli/mesta-a-mista-v-okoli-vranovske-prehrady.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ponovotny

vilný čas – kromě koupání a známé ložnice je prý populární kuchyně ;) pozor při rychlovkách v lese na houbaře, sběrače borůvek a hmyz ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek