Avatar uživatele
VampGirl

Může se člověk nemocný zápalem plic vyléčit i bez pomoci lékaře a léků?

Zajímalo by mne, jestli se dá zápal plic třeba normálně vyležet, jako například rýma (nebo jiné onemocnění) nebo jestli je nutné, aby nemocnému pomohl lékař a předepsal mu vhodné léky. Děkuju.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? tom004, dědapetr před 4720 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
venkovan

Jistě – i před nástupem moderní medicíny se povedlo některým lidem bez následků zápal plic vyléčit jen bylinkami, klidem, a imunitou. Ale pokud si pamatuji, zápal plic byl považován za smrtelnou nemoc.
Mne „navštívil“ před několika lety, prakticky jsem neměl ani výrazně vyšší teploty a nakonec jsem skončil v nemocnici na celkem nepříjemných vyšetření a celkově jsem se léčil asi 6 týdnů.
Dneska raději dvakrát k lékaři pro jistotu, že není, než to si zas přechodit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Větší pravděpodobnost je,že,bez pomooci lékaře zemře,a nebo si nenávratně poškodí,nejen plí­ce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Valky

Pneumonie je ZÁNĚTLIVÉ onemocnění plic. Je to v podstatě zánět (=zápal)… Léčí se tedy antibiotiky, pokud jste schopna si ho naordinovat bez lékaře, pak se můžete léčit „po domácku“… Ale rozhodně bych to nezanedbávala, není to zrovna „lehké“ onemocnění.. Pokud je člověk starší, nebo dlouhodobě nemocný, může zapříčinit i smrt.. Takže rozhodně vždy lékař!!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Měl jsem zápal plic dvakrát a vždy jsem musel do nemocnice,dostál jsem antibiotika,in­halace,kapačky,kys­lík na okysličení krve,plíce to nestíhali a ještě léky na podporu dýchání.Přesto jsem díky zápalu plic astmatik.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Nutná jsou antibiotika dávkování určí lékař, S tímto onemocněním není radno si zahrávat,Oslabený ořganizmus je citlivý na spoustu dalších nákaz viz tuberkuloza.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zmimi

Určitě dá,ale nezkoušela bych to.Moje babička bylinkami vyléčila svého otce ze zapalu plic(poslali ho umřít domů)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

jistě dá, ale je to vážně malá pravděpodobnost; něco jako bysme vyhodili nad sebe 100 nožů a čekali až dopadnou, stejně velká pravděpodobnost je i u zápalu plic.
já sem zápal plic měl také; nejdřív sem ty bakterie snažil „vykouřit“ a hned (cca. do 1,5 dnu od projevení příznaků) sem šel k doktorovy, dostal sem antibiotikum a za týden sem byl jako rybička ;D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tazatelka

Může, ale vždy záleží na jeho kondici a celkovém tělesném stavu, aby se mu podařilo nemoc vyléčit BEZ následků. Pokud by došlo k masivnímu zápalu plic, bývá ohroženo i srdce a to by rozhodně sám ten nemocný nemohl tzv. !vyležet doma.
Rozhodně bych nedoporučiovala hazardovat a být se zápalem plic doma.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek