Avatar uživatele
Zepple

Může se člověk učit celý den, aniž by z toho nezblbnul?

Trpím panickým strachem, že když se budu učit moc, tak se z toho zhroutím… Problém je v tom, že úkolů a učiva je hodně a jiná možnost, než se jaksi učit není… Ale když vidím kolik toho pořád je, tak mi to připadá úplně beznadějné – stejně se toho tolik naučit nezvládnu- a obvykle nemám snahu ani s učením začít a když jo, tak beztak skončím u bezvýznamného nic nedělání :(( – nebo surfování na inernetu a psaní otázek ;D

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kapka, anonym před 4872 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

vy si to učení tímto znechutíte dřív než začnete,já na to měla fígl začala jsem látkou která mi nedělala tak velké problémy a když jsem věděla že jí umím navazovala jsem ty obtížnější až jsem je zvládla všechny,taky je dobré vytvořit si harmonogram neučit se v kuse,ale dělat si pauzy

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Terryle

Tak se třeba neuč úplně všecko, ale aspoň základy, ze kterejch se dá něco odvodit nebo tak ukázat, že umíš aspoň něco.
Celej den se učit dá, ale musíš to umět, musíš mít podmínky a chtít. Taky si to nedovedu představit :o) Když Tě děsí představa celýho dne u učení, tak si udělej aspoň třeba dvě dvouhodinovky – dopoledne a odpoledne. Prokládat procházkama, relaxací, muzikou, třeba i krátkým spánkem. A fajn jsou učební hry :o) a různý pomůcky, jako ručně psaný obsahy, přiřazovací kartičky, slovní hříčky na lepší zapamatování… prostě blbosti, kterejma se ale dá spoustu věcí naučit líp, než obyčejným biflováním. A není to tak únavný a někdy Ti to ani nepřijde jako učení…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
venkovan

Je otázka zda se učíš a nebo šprtáš. To druhé je na palici, to první je potřeba se naučit jak se učit aby vše bylo efektivní. Ve velkém množství učiva je třeba znát základ na který se lze potom logicky nastavovat.
Vypni PC, jdi na procházku a vem si sebou základní taháček. PC zapni až po zkouškách. Pokud je zvládneš, PC si užiješ ještě mockrát.
Ostatně – je to tvoje volba co se naučíš, jak se naučíš přijímat a ukládat do paměti nové informace, protože s tímto základem půjdeš celý život. A jak bude úspěšný je především na tvé maličkosti.
Nicméně – na stavbách, ve skladech, v zemědělství, v obchodech apod., jsou stále potřeba lidi co nemají vzdělánía nebo jsou tupí jako kedlubna.

Zdroj: život

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Podle toho co píšete v dodatku to není o učení ale o vůli chtít. Musíte si ujasnit co chcete a jaký je váš cíl.
Že by někdo zblbnul z učení jsem ještě neslyšel,ale z přeceňování sil ano. Holt si některé světské požitky musíte pokrátit a odložit na později.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Miroslavst

Třeba by pomohlo toto:
http://www.ordinace-lekarny.cz/wim­g/pamet3.png

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek