Avatar uživatele
anonym

Může si miliardář vykoupit v ČR skoro cokoliv? Co třeba Pražský hrad?

Co rozhodně nemůže koupit? Chráněné přírodní oblasti? Památky? Hrady/zámky?
Líbí se mu budova školy, tak si ji od ředitele koupí, protože on neodolá nabídce a získá tak vyšší částku, než je hodnota školy či její realizace? Nemůže souhlasit třeba, když navrhne, že postaví lepší školu někde poblíž? :)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 2847 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Koupit si cokoliv nemůže, ale může porušovat zákony a stavět si kde chce a co chce.
Jak jinak si vysvětlit případy, kdy obyčejný člověk si postavil kozí chlívek bez povolení za 200 tisíc a musel to zbourat (článek na netu… Opravdu nebývalý zájem vyvolal u příběh důchodce Pavla Šuláka ze Vsetína. Na začátku týdne musel z rozhodnutí úředníků zbourat hospodářskou budovu, kterou postavil pro stádo koz s kůzlaty, které chová. Pro něj byla dřevěná bouda vším, co měl. Na její stavbu si vzal půjčku a teď navíc musí zaplatit i fakturu za demolici.)
a vdově po miliardáři Tykačovi, která bez povolení staví betonový kolos (opět článek na netu…Tajemné betonové monstrum u osady Ptyč na břehu Berounky na Plzeňsku dostává konkrétní podobu.).
Nebo ruská vesnička u Karlových Varů postavená také bez stavebního povolení (které mu bylo dodatečně vydáno… ale asi po velkém úplatku paní Doubové ze stavebního úřadu v Karlových Varech).
Takže stručně řečeno, koupit si cokoliv nemůže, ale postavit ano.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Může koupit pouze to, co je na prodej. Pokud vím, tak Pražský hrad nikdo neprodává. Ředitel škole řediteluje, neni její vlastník, tak ji ani prodat nemůže , stejně tak jako nerozhoduje o výstavbě a tak nemůže povolit stavbu nové. Vidím, e v tom máš tak trochu zmatek.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Adamos00

Vše si koupit nemůže.. ale může si koupit vsechny domy, obchody prostě vše a porušovat zákony

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orwell

Vykoupit ne, ale vyloupit ano.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek