Avatar uživatele
anonym

Může si šikovná žena, co umí plést a má trpělivost vyrobit veškeré svoje oblečení či vybavit tak celou svou rodinu?

Doplňuji: Tak pokud by tedy uměla i šít, tak je to ekonomicky nevýhodné? Materiál, nitě, šicí stroj atd. třeba už má či měla. Případně pokud ne tak se ta investice nevrátí? Za látky a různé typy zipů, knoflíků atd by utratila majlant? Asi by to asi sežralo moře času. To snad pro nějakou na mateřské či v invalidním důchodu co? :) Nebo pokud by to byla šička z povolání a pracovala z domu?

Zajímavá 0 před 2696 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Otázka neni dost dobře jasná. Se samotným pletením by si nevystačila. Pokud umíi šít, tak je to teoreticky možné. Prakticky to však žádná trochu soudná nedělá, proto že by to bylo ekonomicky nevýhodné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Když jsem byla malá, tak mamka na mě a ségru šila kalhoty, i jednoduché šaty na biřmování, babička zase pletla svetry. Někdy i šila.
Dneska je možné si snad kromě spodního prádla ušít a uplést celou garderobu, ale fakt to vyjde draze, takže ne proto, aby se na něčem ušetřilo, ale aby měl člověk něco originálního, a na míru.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Takže ani švadlena a šička si doma nic pořádně nevytvoří pro sebe, protože jí to výjde dráž, než když si to značkové koupí v obchodě? To jsem nečekal. Třeba jí to stačí i ze sekáče. Vím, že tam mají pěkné věci a sám jsem si tam jednou vybral celkem fajn mikinu za super cenu.

před 2696 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek