Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může tablet oslabovat internetové připojení?

Zdravím, do nedávna mi funguval internet jak jak má,... ychle se načítali stránky, mltiplayerové hry jeli normálně. Máme internet kde jsou na jednu sít připojeny 3 rodiny, ale nikdy to ničemu nevadilo. Ale teĎ si moje sestra se sousedem koupili tablety, a od té doby internet padá, pomalu se načítají stránky a v multiplayerových hrách (Lolko) mám strašný ping. Neví někdo jak se těhle obtíží zbavit? Sem si jist že za to mužou ty posrané tablety. Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
3 rodiny je pomerne vela, takze bud ti nestiha router, alebo niekto z nich vela stahuje, resp. odosi…
nl12345 05.01.2013 17:49
nl12345
přes Wifi....
Misakkk 05.01.2013 17:57
Misakkk
často sem píšou lidi se stejným problémem - ten zbastlený systém na tabletu se neustále dohaduje s r… poslední
lední brtník 05.01.2013 18:38
lední brtník
Sestřičky ti žerou konektivitu. Tři rodiny + mockrát wifi je pro každý SOHO router neštěstí. Jestli…
mif 05.01.2013 18:06
mif

často sem píšou lidi se stejným problémem - ten zbastlený systém na tabletu se neustále dohaduje s routerem, jakou normou se má připojit, jakým typem šifrování - a router nestíhá vyřizovat nic jiného. pak je neštěstím jestli jediný router obsluhuje tři rodiny, s tím budete mít problémy furt.
možná by pomohlo pevně nastavit normu tabletů na 802.11g, žádné auto.
(místo na jednotlivých tabletech by to šlo nastavit na routeru - z volby 802.11b/g/n zvolit jen jednu možnost, ale "n" nemá takový dosah, a pomalým "g" zas nasereš notebukáře)
dále v nastavení routeru změnit automatickou volbu zabezpečení wpa/wpa2 na wpa. s tím souvisí volba šifrování tkip/aes direktivně na tkip.
snad se pak ty androidí krámy přestanou blbě vykecávat.

nejlepší je wifi na routeru zakázat, do každé domácnosti kde chou mít wifi ať si koupí ap (nebo wifi router přepnutý na switch - bez wan). a každý si bude přetěžovat jen svou vlastní wifi, navíc ušetří výkon=propustnost chudáka brouka v centrálním routeru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru