Avatar uživatele
Lili 12

Může za mě brát manžel zdanění manželů,když se rozvádáme?Nebo mám na půlku nárok?Jsem nezaměstnaná,vedena na ÚP.Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4443 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzzz

Paní se nejspíš ptá na daň za vyživovanou manželku. Dělá to cca 24000 na rok. U toho musíte podepsat čestné prohlášení, že jste měla příjmy nižší než je cca 60000 za rok. pokud mu to nepodepíšete, tak to nedostane, ale je škoda to nechat státu. Radím dohodnout se.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Vaše formulace je nesprávná. Společné zdanění manželů již pozbylo smysl, proto se neuplatňuje. Daňové přiznání si podává manžel. Vy jako nezaměstnaná nikoliv. Jediné, co by Finanční úřad mohl manželovi vracet, je tzv. bonus na děti, nebo přeplatek daně, kdyby si platil zálohy na daň z příjmu. Daňový bonus je odpočet, který může daňově uplatnit jen jeden z manželů a druhý dodává čestné prohlášení, že na tyto děti daňový bonus neuplatnil. Je na Vás, abyste se s manželem dohodli, jestli Vám přizná polovinu z daňového bonusu. Tuto situaci mezi manželi zákon neřeší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
alexandra

No já si zase myslím,že se zdaněním manželů musíte souhlasit a něco přece podepsat.Takže pokud nechcete společné zdanění manželů,tak s tím nesouhlaste a podejte si svoje.A pokud to podal bez Vašeho souhlasu,tak to bude muset vrátit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek