Avatar uživatele
mosoj

Může za to rušení GPS?

USA se v poslední době srazily dva křižníky s obchodní lodí. Dalších několik nehod v Černém moři signalizuje, že by mohlo jít o rušení signálu GPS, na jehož základě je dnes řízeno mnoho raket a dalšího vojenského zařízení. Pokud by to byla pravda, tak se takto řízené zbraňové systémy stávají bezcennými. Nemluvě o výrobě aut bez řidiče !!!!! To by byl terorismus !!!!

Upravil/a: mosoj

Zajímavá 0 před 2429 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

GPS je jen pomůcka, autonomní auta se jí přímo neřídí, na to mají mnohem přesnější nástroje jako lidary / radary, sdílené 3D mapování terénu … ty umožňují navigaci s přesností na milimetry zatímco GPS často neposkytuje přesnost ani na desítky metrů … inženýři to pochopitelně při návrhu autonomních systémů řízení velmi dobře vědí a GPS přikládají při navigaci vždy jen podružnou váhu.

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Quimby

Jak tohle souvisí s GPS? Ta se používá k určení polohy ne k řízení lodí. Když už tak by to byla asi chyba radaru, že neviděl tu loď, ale řekl bych že za to může jeden z kapitánů, že se prostě neuhnuli.

Auta bez ridiče GPS k řízení taky nepoužívají, tak nevím proč mluvíš hned o terorismu…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Pokud by to bylo selhání automatické navigace muselo by dojít nejen k dlouhodobému efektivnímu rušení GPS ale i radarů, kamer a dalších senzorů, … mnohem pravděpodobnější je selhání lidského kapitána který se místo pilotáže věnoval třeba zkoušení dámských plavek …

před 2428 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek