Avatar uživatele
Snoubenka

Může zapalovač bouchnout, když ho nechám venku na slunci?

Vím, že je nebezpečné nechat takhle v létě zapalovač např. v autě na slunci, protože při té vysoké teplotě může vybouchnout. Hrozí to např. i když ho nechám při takovém počasí, jaké je teď (kolem 30 stupňů, nebo kolik tak dneska bylo), ležet někde venku na místě, kam svítí slunce? Dneska jsem našla, že někdo ztratil zapalovač a položila jsem ho na hromadu dříví, vybrala jsem místo, které bylo trochu zastíněné, ale to se během dne mohlo změnit.

Zajímavá 0 před 2423 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Já tedy mám zkušenost takovou, že pokud se jedná o takové ty průhledné levné šmejdy, tak to bouchá na slunku jedna radost. Už se mi to přihodilo jednou v autě a jednou venku na lavičce. Ten průhledný obal plynu je z levného polystyrenu a ten je velmi křehký. Stačí ťukanec a už je načatý. Nejspíš ani načatý být nemusí, není houževnatý, pružný a není schopný se přizpůsobovat se změnám tlaku.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Nebouchne, v jednom díle Bořičů mýtů to zkoušeli a ani 500 zapalovačů v autě ohřátém na 70°C nebouchlo. Některé zapalovače si pšoukly, unikl z nich plyn a dál se vůbec nic nestalo.

Kepler > on ti ten zapalovač opravdu explodoval nebo pouze praskl a zasyčel?

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek