Avatar uživatele
bolak

Může-li stát zablokovat stránky sázkové kanceláře či pokerové herny, které nemají od ČR licenci, proč neblokuje toto?

Když stát dokáže zablokovat stránky sázkové kanceláře nebo pokerové herny, která nemá od ČR licenci,proč neblokuje tyto stránky?

https://www.no­vinky.cz/inter­net-a-pc/bezpecnost/428950-mame-velmi-dulezitou-zpravu-zkouseji-podvodnici-novy-trik.html

Zajímavá 0 před 2639 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Protože e-mailová zpráva není webová stránka. Zpráva není umístěna na nějakém pevném místě – serveru -, kde by mohl být zablokován přístup k ní. Zpráva je odeslána odněkud v jeden okamžik a přistane někomu (nebo spíš několika stovkám až tisícům) v e-mailové schránce. Když nějaká vyšší moc hned zablokuje to místo „odněkud,“ tak už to k ničemu není – mail už je poslán a šikovní programátoři umí zajistit, aby hned další škodlivou zprávu poslalo úplně jiné „odněkud.“ Většinou se na to používají sítě „zotročených“ počítačů, kterým se říká botnety – gugluj.

Upr.: A pokud se jedná o ty cílové falešné stránky, tak tyto samozřejmě také pravidelně mění svou adresu (čímž předcházejí svému účinnému zablokování) a tomu se samozřejmě přizpůsobuje i obsah těch škodlivých emailů – patřičná změna příslušného odkazu na tu stránku.

Upravil/a: cochee

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Štát nemá právo vstupovať do súkromnej korenšpodencie svojich občanov, pokiaľ k tomu nemá súdne oprávnenie.
Môže nanajvýš verjnosť varovať na základe informácií zo svojich zdrojov, alebo od občanov.
Ale ruku na srdce, preposielate „srandičky“ od priateľov ďalším priateľom? Tieto tiež môžu mať (a často majú) v sebe bezpečnostnú hrozbu – prinajmenšom informácie o adresách a počítačoch, na ktorých táto zpráva bola (v hlavičke zoznam adresátov).
Teraz vidíte, že šíriteľom môžte byť aj vy… a teraz sa vžite do situácie, ak vás štát zablokuje za počítačovú kriminalitu, pre šírenie spamu a počítačovej hrozby, a podobne. Hneď sa budete sťažovať v Štrasburgu, Háágu, Bruseli, na Bezpečnostnej rade OSN, na Lampárni, v ČT na Máte slovo s M. Jílkovou a na stránke www.odpovedi.cz proti štátnemu násiliu a poškodzovaniu práv občanov.

PS.
ešteže vám to cochee napísal počítačovejšie inými slovami, teraz to máte s pohľadom z dvoch strán

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

led, děkuji a taky se mi to líbí: pohled spíše technický a na druhou stranu spíše filosoficko-právní 🙂

před 2639 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek