Předmět Autor Datum
Nebudes - smula. Rekl bych ze je to na zalobu a dotahnout k ustavnimu soudu, ale obavam se ze rozsir…
bahno 31.07.2012 21:48
bahno
Důležité pro stávající držitele řidičského oprávnění je, že rozsah jejich řidičského oprávnění se no…
rider 31.07.2012 21:49
rider
Taky myslím, že "rider" má pravdu. Vycházím z toho, že i já mám v řidičáku označené skupiny, které j…
mirektatra 01.08.2012 06:49
mirektatra
Jo, to by tak melo bejt, ale uvidime. Vyslovene se tesim az budu argumentovat ze skutr 125 ridim na… poslední
bahno 01.08.2012 09:29
bahno

Důležité pro stávající držitele řidičského oprávnění je, že rozsah jejich řidičského
oprávnění se novelou nijak nemění. Nové vymezení skupin řidičského oprávnění dopadne
až na nové držitele. Na internetu je toto.

Taky myslím, že "rider" má pravdu. Vycházím z toho, že i já mám v řidičáku označené skupiny, které jsem mohl řídit v době složení zkoušky a později byly rozděleny tak, že se skládají zkoušky samostatně. V řidičáku mám po výměně všechny skupiny motorek přes to, že jsem kdysi skládal zkoušku jen na M a A (B,C,E).
Totéž platí u traktoru a dokonce držitel skupiny "B" může řídit traktor s nářadím (nebo vlekem do 750kg), pokud celková hmotnost (jízdní soupravy) nepřekročí 3,5T. U Traktoru nad 3,5T si také nejsem jistý. Na školení řidičů nám přednášející tvrdil, že držitel skupiny CE může řídit i "velký" traktor s "velkým" vlekem. Někde jsem ale četl, že "C" platí pro vozidla "do i přes 7,5T, pokud nejsou traktorem". Nevím, ale nepotřebuji to, tak to zatím neřeším.
Problém naší drahé vlasti je ten, že pokud se zeptáte jakéhokoliv státního úředníka, jeho odpověď je směrodatná pouze pro ten okamžik, než dozní. Písemně Vám to nedá a pokud dojde k problému, vše zapře, nebo Vás prohlásí za blba, který mu nerozuměl, když on to řekl správně...]:(

Jo, to by tak melo bejt, ale uvidime. Vyslovene se tesim az budu argumentovat ze skutr 125 ridim na zaklade stavajiciho zakona a auto s karavenem na zaklade zneni, ktery veslo v platnost po tom co jsem si udelal ridicak a pozbylo platnosti predloni... To bude chtit nejakej soudni precedens.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru