Avatar uživatele
pizlicka

Chci propojit kamna s vyměníkem. Poradíte,jak na to?

mam vymenikova kamna,elektro­kotel,a potrebuji kamna propojit s elektrokotlem,a do 4 mistnosti dát radiátory,a propojit s kamny.topenari asi vymreli,nikdo nemá čas.a když ano,jeden po me chce na ruku 37tisic,ze koupi materiál,druhy topenar mi jen za materiál určil 56tisic,třeti řekl,zavolejte koncem září.jak mam najit topenare,ktery me nebude tak hnusne natahovat na materialu?nemate někdo přehled,kolik to co chci,muze stat?domecek je maly,jen 45metru ctverecnich, se 4mi malymi místnostmi-kuchyn s obyvakem,koupelna a mlika ložnice.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2799 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Předem žádnému řemeslníkovi nic neplaťte! Snad jen pokud by to byl DOBRÝ známý, na kterého máte jiné páky, jak jej přinutit k práci.
Hrubý odhad ceny materiálu si můžete zkusit sama:
jednoduchý radiátor cca 1500
jednoduchý ventil cca 200
čerpadlo cca 5000
metr trubky cca 100

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

topenáři nevymřeli. nechtějí dělat takové kšefty. raději kompletně celý dům, kde si vydělají mnohem více, protože nakoupí materiál, ten prodají z 50% přirážkou a k tomu práci, tak si za víkend vydělá třeba 50 táců. proto si říkají takové ceny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hapiky

Napojit kamna či krbovou vložku s výměníkem na topení je trochu složitější. Jsou tam určité předpisy, které vyžadují razítko odborné firmy, hlavně co se týká bezpečnosti, (pojišťovna jinak případnou škodu nezaplatí) Musí se instalovat na vhodném místě bezpečnostní ventil, měřiče tlaku a teploty, také přívod studené vody při přehřátí vody, je také vhodný náhradní zdroj pro čerpadlo při výpadku el. proudu atd.....Je to jako jezdit autem bez znalostí předpisů, stává se, že dlouho nic, když to ale jednou přijde…Výbuch krbu či jeho zařízení umístěného v obývacím pokoji je životu nebezpečná „šlupka“

Upravil/a: hapiky

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek