Avatar uživatele
hubenej

Můžu odstoupit od smlouvy s operátorem??

V září jsem podepsal smlouvu s operátorem RELAXMOBIL. Byl jsem spokojen až do té boby než mi začali chodit opožděně faktury a to i z měsíčním spožděnim.Musel jsem si o ně volat.Po té bez mého vědomí,či dohodě mi změnili datum splatnosti faktur z 30tého v měsíci ( což mám ve smlouvě ) na 20tého a po rozhovoru s operátorem mi bylo řečeno,že že to zavedli každému. Dále mi při provolání 700Kč zablokují telefon a opět volání operátora(placené) a tam mi řekli,že mi dali balíček zvaný limit 700Kč aby mě uchránili před velkými fakturami. Opět jsem nic takového neobjednal nic mi neřekli a ani nic ve smlouvě takového není.Po té, že když tam zavolám telefon mi odblokují a mohu volat.Bohužel jsem volal a telefon již dva dny nefunguje. Podotýkám,že řádně platím všechny faktury a podnikám což bez telefonu nejde a působí mi to problémy a finanční stráty. Porušují podle mě smlouvu.Můžu jí vypovědět?? Děkuji Jirka

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3783 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Už změna datumu ke splatnosti ve smlouvě je důvod vypovědět smlouvu. Veškeré změny, které provedli a nejsou součástí smlouvy, případně nejsou podepsané dodatky ke smlouvě je důvodem vypovědět smlouvu. Nebál bych se ji ukončit ihned, bez výpovědní doby. Smůla je to, že oni chtít nebudou a může to skončít u soudu. Jinak bych jim i vyčíslil ty ztráty. Možná pak přistoupí na ukončení smlouvy dohodou. Nechte si to provést písemně. Takové firmy je neštěstí a mohly by po pár letech způsobit ti problém, že tam máš dluh a s tím spojené trable.
-
Musíš za tím jít tvrdě. Když jsem ukončoval smlouvu ve zkušební době s O2, to bylo cirátů. Otravoval jsem je přes mobil každou hodinu. Operátoři už byli nešťastní, asi mám tam černý puntík, ale po týdnu konečně byla smlouva ukončena.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pokud operátor jednostranně mění smluvní ujednání, která v původní smlouvě nejsou uvedcena a pokud jste změnu smluvních podmínek nepodepsal (nebo k ní nedal souhlas), tak by to důvod k vypovězení (odstoupení od) smlouvy být mohl. Operátoři ale většinou takovéto záležitosti (bohužel) ošetřeny ve smlouvě mají.
Nezbývá Vám než si ke smlouvě sednout a přečíst ji celou kompletně včetně těch drobných tisků, kam se „strkají“ takové ty „hajzloviny“, které potom důvěřivému klientovi nepěkně zkomplikují život.
Pokud s tím budete mít problém, tak si zajděte na radu, co by se s tím dalo udělat, k advokátovi. Tam za konzultaci sice zaplatíte pětistovku (někdy ani tu ne), ale budete mít alespoň jistotu, které kroky máte možnost ve vztahu k operátorovi podniknout.
O odstoupení od smlouvy už zřejmě nepůjde, protože smlouva uzavřená v měsíci září už normálně běží. Pokud operátor bude nucen prokázat, že Vám poskytované změny ve smlouvě nejdříve nabídl, tak to nejspíš prokáže. Ani jste si nemusel uvědomit, že Vám někdo poslal od operátora sms nebo zavolal, že pro vás mají „výhodnou nabídku“.
Nejhorší je, že výpověď u operátora většinou vyjde na poplatcích za předčasné zrušení zatraceně draho. Protože zde není možné zkontrolovat text smlouvy, tak vám opravdu doporučuji toho právníka. Ve svém důsledku by to pro vás mohlo znamenat šetrnější vyřešení problému, než čekat na vypršení smlouvy.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hamon

Problém je v tom, že smlouva nemusí být změněna písemně a podpisem každého z klientů, ale může být uzavřena např. i nečinností, pokud je to obvyklé.
Můžeš se zkusit hádat. Já měl podobný problém u UPC, které mi změnilo cenu a já se to dozvěděl až jako tříměsíční neplatič, protože nová cena byla vyšší než limit na inkasu. Co jsem udělal? Totéž, co UPC. Udělal jsem dodatek ke smlouvě a začal UPC účtovat pronájem místa k umístění jejich modemu. Dodatek jsem vyvěsil na svůj web s tím, že jestli nesouhlasí, mají možnost do třiceti dnů od smlouvy odstoupit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Pokud je to časová smlouva tak jedině za podmínky uhražení paušálů zbývajících do konce smlouvy. Nyní bylo uzákoněno že se platí méně, kolik je to nevím ( to si najdeš na netu), ale stejně je to dost peněz.
Doplňuji:
Nevím o jakých smlovách zde mluvíte, ale odstoupit lze i od smlouvy na dobu určitou a úhrada je snížena na 1/5 plánované částky.

http://www.lu­pa.cz/clanky/od-kdy-si-operatori-smi-uctovat-nejvyse-petinu-pri-predcasnem-ukonceni-smlouvy/

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek