Avatar uživatele
šlikovka

Můžu podat trestni oznameni na exmanželku meho manžela za to že rozebira u soudu mou minulost.

Manžel soudi se svoji exmanželkou o vyžívne. Jeho exmanželka po 20-ti letech se rozhodla přilepšit si finančně na cizím. Manžel odvolal se, ale exmanželka neustale piše soudu nesmysly a taha špinu z drívějška na povrch. Nenecham si libit jak u soudu rozebira mou minulost. Mužu to brat jako uražku?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4079 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Trestní oznámení se podává na PČR nebo na Státním zastupitelství. Pokud jsou shledány důvody k vyšetřování, po proběhlých procedurách se vyšetřovací spis předává státnímu zástupci, který celou žalobu podává k soudu. Celou záležitost může řešit i civilní soud v občansko-právním řízení na základě vašeho podání.
Pokud exmanželka vašeho současného manžela cokoliv sděluje u soudního líčení, co vám připadá jako žalovatelná urážka, měli by to vědět právě
u soudu nejlépe, zda se jedná o nezákonné porušení vašich práv. Možná by bylo

nejjednodušší řešení abyste se dostavovala ke každému stání, které váš manžel
s bývalkou má. Můžete si zajistit vstup jako „veřejnost“ . Možná vaše přítomnost
v jednací síni zabrání navrhovatelce pomlouvat vás. Váš manžel vás také může uvést jako svědka a požadovat vaši svědeckou výpověď před soudem a při té příležitosti se můžete obhájit a ohradit se proti verbálním útokům manželovy exmanželky. Nerozumím přesně zadání, ale pokud bývalá manželka
po dvacetiletém manželství žádá výživné, tak má pravděpodobně k tomu své důvody (a možná i nárok) a jen těžko se bude jednat o přiživování se na cizím, ale na majetku manžela, který nabyl v době trvání jejich manželství. V případech, kdy manželka léta vede domácnost a manžel podniká, vzniká často bývalé manželce po rozvodu na výživné nárok po určitou dobu po rozvodu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Nemůžete.
Soud musí při rozsoudit na základě všech skutečností, které jsou pro vynesení rozsudku potřebné. Pokud se jedná o Vaši osobu a bývalá manželka Vašeho manžela má v rámci svědecké výpovědi možnost (či povinnost) soudu sdělit vše, co soud od ní v rámci svědecké výpovědi požaduje, potom máte právo, její svědeckou výpověď pádnými argumenty vyvrátit. Zřejmě budete potřebavat svědka, který by doložil, že svědecká výpověď dotyčné se nezakládá na pravdě (že je tzv. účelová). Tato výpověď by Vám byla ale umožněna soudem pouze v případě, že bude mít pro rozhodnutí soudu nějaký význam.
Pokud se někdo nedomluví a pustí se do soudního sporu, tak musí počítat s tím, že na povrch vyplave i dlouhá léta usazená „špína“.
Rozhodnout o tom, na co má kdo z bývalých manželů nárok, musí soud. Ten má za povinnost také vyslechnout svědky a rozhodnout i na základě jejich výpovědí. Je mi líto, ale bránit se můžete jenom dostupnými zákonnými prostředky. Žaloba podaná na svědkyni při probíhajícím soudním procesu, je nesmysl. Pokud soudu předkládá dokonce písemně nějaké informace, zajděte za advokátem, který tyto její písemné „projevy“ bude schopen negovat.
Pokud jde o Váš spor, tak se neobávejte, že soud bude brát zřetel na pomluvy ženy, která má nejspíš důvod Vaši věrohodnost u soudu zpochybnit.
Nepodceňujte soudce.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek