Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Můžu použít červený písek?

Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat jestli mohu použít červený písek s cementem místo bílého?chci si udělat schody.Koupila jsem si ztracené bednění a chtěla bych ho zaplnit červeným pískem s cementem,jde to?nebo musím koupit písek bílý?Ještě bych ráda napsala že ten písek je maltový.Předem děkuji za radu

Předmět Autor Datum
Písek nedělím podle barvy, ale podle původu. Do betonu nebo do malty používáme říční písek ("Labák")…
Rce 10.08.2010 02:06
Rce
My tady na jihu používáme chlumák a kopanej tu máme šedožlutej (Strkanice), ale jinak souhlas.
sHpy00n 10.08.2010 12:10
sHpy00n
Podle me je otazka, co ten "beton" bude v tom bedneni delat. Pokud tam ma nejakou nosnou funkci, rad…
bahno 10.08.2010 12:35
bahno
Písek do betonu nemusí být nutně jen bílý. Třeba chlumák je žlutě nazrzlý, pokud se dobře pamatuji t…
sHpy00n 10.08.2010 22:31
sHpy00n
Jarmilko,Kup si několik pytlů hotového suchého betonu a pak stačí jen zamíchat s vodou.Může se nasta…
Jabraka 10.08.2010 19:14
Jabraka
Jen tak mimochodem, jak maji ty schody vypadat? Bedneni ma na vysku 20cm, to je na schod docela hodn…
bahno 10.08.2010 20:39
bahno
Výšku 20 cm mají plotovky. Šalovačky mají v drtivé většině 25 cm, ale už jsem se setkal s přihlouplý…
sHpy00n 10.08.2010 22:42
sHpy00n
To je prave ono. Ja si to predstavuju jako nejaky schody na zahrade a dokonce mam takovy tuseni ze t… poslední
bahno 10.08.2010 22:58
bahno

Písek nedělím podle barvy, ale podle původu. Do betonu nebo do malty používáme říční písek ("Labák") resp. tříděný říční písek. Kopaný písek je vhodný pouze do malty. IMHO červený písek je kopaný, bílý však bude nějaký slévárenský písek.

Podle me je otazka, co ten "beton" bude v tom bedneni delat. Pokud tam ma nejakou nosnou funkci, radsi bych se poohlid po bilym pisku, nebo si zajel do betonarky s vanickou a nechal si ucmrndnout. Ale pokud to bude jenom vypln bez jakychkoliv naroku na pevnost, tak si myslim ze i pouzitim kopanyho se nic nezkazi.

Písek do betonu nemusí být nutně jen bílý. Třeba chlumák je žlutě nazrzlý, pokud se dobře pamatuji tak račický písek je více do červena a bílý od Kaznějova u Plzně. Je to regionální záležitost..

Ale pokud to bude jenom vypln bez jakychkoliv naroku na pevnost, tak si myslim ze i pouzitim kopanyho se nic nezkazi.

Tak s tímto velmi hrubě nesouhlasím!! Kopaný písek obsahuje vysoký podíl hlinitých a jílovitých částic. Pro výrobu betonu je naprosto nevhodný! Za trest stokrát opíšeš Otčenáš a padesátkrát Zdrávas..

Výšku 20 cm mají plotovky. Šalovačky mají v drtivé většině 25 cm, ale už jsem se setkal s přihlouplým rozměrem 22,5 cm. Jinak ale vcelku správné otázky. Ještě bych se zeptal kde schodiště bude a jak moc bude frekventované. Dokázal bych si je totiž představit vyplněné dusanou jednomletkou 0-32mm.

To je prave ono. Ja si to predstavuju jako nejaky schody na zahrade a dokonce mam takovy tuseni ze to budou treba 15ky pouzity "na lezato"(snad ne). Takze s klasickym pouzitim bedneni to nebude mit nic spolecnyho. A pak je skoro jedno, cim se vyplni, k tomu se vztahovala ta moje poznamka nahore, ono udusanymu pisku bude vicemene sumak ze v nem bude i cement, moje predstava byla ze ho taknejak zatahne a nebude tolik prasit - pevnostni parametry 0. Nebo pridat i vapno a ulomky cihel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru