Avatar uživatele
anonym

Můžu se psem do jakéhokoliv pohostinství?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, gagaga před 3876 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

O vstupu psů do restaurací, jídelen atd. rozhoduje majitel nebo provozovat toho kterého zařízení. Mám zkušenost, že v „lepších“ provozech není problém mít s sebou i obludu, v některých podřadnějších podnicích bývá problém. Předpokládá se, že pes je na vodítku, čistý a dobře vychovaný. Tam, kde je vstup striktně se psy zakázán, bývá tato skutečnost uvedena na ceduli vchodových dveří. V některých hotelech může být pes na pouze v ubytovacích prostorách, ale nemusí mu být umožněn vstup do restauračních provozů.
Nic z toho se netýká doprovodných asistenčních psů, psů slepeckých atd.,kteří mají ze zákona vyjímku a mohou vstoupit se svým majitelem i tam, kde je to běžně zakázané (pošta, úřady, nemocnice…)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

pohostinství, čili restaurace, si sama určuje zákaz vstupu se psy. Takový zákaz by pak měl být patřičně označen při vstupních dveřích. Tolerují se pak výjimky, převážně pokud jde o zdrav.postižení či bezpečnost osob

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
beer

Určitě ne.
Většinou ale do těch „obyčejných“ ano.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klob1

tak záleží na provozovateli..Tak z hygienických důvodů nesmí,ale jsou někde vyjímky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sůwa

Kdysi jsem chtěly s dcerou a její malamutkou zajít do hospůdky. Po delší debatě nám to nakonec povolili, ovšem s podmínkou, že pes bude klidně ležet pod lavicí. Fenka tedy klidně ležela, ale skoro polovina hostů za ní lezla pod stůl… 🙂

před 3876 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

bohemica: začínám mít pocit, že máš od admina striktní příkaz psát o psech i v případě, kdy by to měl být opis či doslovný překlad odpovědi jiného poradce ,)

před 3876 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek