Avatar uživatele
Pepa Diviš

Můžu se s ředitelem SŠ domluvit, abych mohl být s kamarádem ve stejné třídě?

Jdeme do prváku a chtěl bych být ve stejné třídě co kamarád. Kamarád chodil do stejné ZŠ co já a také bydlí ve stejném městě. Podle čeho SŠ seřazují žáky do určitých tříd? Podle bydliště, bodů z přijímacích zkoušek nebo je to jedno? A kdyby to skutečně šlo, kdy asi konkrétně ho mám kontaktovat? A stačí, když mu pošlu E-MAIL?
Doplňuji:
A kdy se mám zeptat, teď na začátku srpna nebo až na konci srpna?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, briketka10 před 3928 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Do tříd se rozděluje zpravidla podle jazyků – např. hlavní jazyk němčina, druhý jazyk angličtina. Nebo naopak. Či jiné jazyky. Toto dělení na skupiny se dodržuje i v ostatních předmětech. Záleží také na pořadí v abecedě.

Teďsice ředitel u učitelé čerpají dovolenou, nastupují v posledním týdnu srpna. Nejlepší řešení – zastavit se ve škole a domluvit se sekretářkou, která zpravidla rozděluje žáky do tříd. Pokud splňujete výběr jazyků, domnívám se, že vám vyjde vedení školy vstříc.
Doplňuji:
Pokud bydlíte v místě školy nebo není příliš daleko, řešila bych hned. Záleží na tom, zda sekretářka nečerpá dovolenou. Druhá možnost: Napsala bych mail s dotazem, kdy se můžete na sekretariátě zastavit, že potřebujete něco projednat. Lepší je osobní domluva, lépe se důvody vysvětlují. Jinak až po nástupu z dovolené.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
bolak

Je to jak říká annas, plus většina škol to tak dělá i bez toho abys jim musel volat.

1. kritérium je jazyk 2. kritérium je adresa základní školy

Oni předpokládají že pokud jste chodili na stejnou základní školu, tak jste ze stejné třídy a nebo se minimálně dobře znáte, takže vás většinou nacpou do stejné klasy, když to jde. My jsme třeba byli půlka třídy (15 lidí) ze stejné základní školy, takže ten přechod nebyl takovej :) zbytek místnosti se vyplnilo žáky z okolních měst.

Samozřejmě může se stát, že na tu školu z jedné školy půjde třeba 40 žáků, takže to budou muset rozdělit do dvou tříd a pak je možnost, že byste se do stejné třídy nedostali, takže pro jistotu bych tam bejt tebou zavolal, já to kdysi udělal a nahlásil jsem 6 kamarádů a všichni jsme nakonec skončili ve stejný třídě, protože všech 6 kamarádů jsme se předem domluvili, jakej si napíšeme na přihlášku jazyk.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Andre5000

Zkusit to můžeš,v nejhorším případě na to škola nepřistoupí. Ale lepší je to zkusit se domluvit co nejdříve.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek