Avatar uživatele
procne

Můžu si nechat sama odstranit pihu, když je mi teprv patnáct?

Asi hloupá otázka, ale nejsem si jistá jestli je k tomu treba povolení rodiče nebo tak něco… Chci si ji nechat odstranit z kosmetických důvodů, prostě bych si zašla na kožní a pak na chirurgii asi. Jde to?

Zajímavá 0 před 2390 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
roco888

Hlavne si nic nedelej z odpovedi Jirky (Linharta). Je asi trochu mimo ......

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jiri Linhart

Sama to NEDELEJ ! Piha ma korinky hluboko vrostle do tkane a nekdo ji treba vyrizne a piha se zvetsi ! Nehlede na riziko infekce ! Porad se s lekarem a i dermatologem ! I pod pihou muze byt nezhoubny nador ! Je li Ti 15 let,porad se s rodicema,maj li pro to pochopeni,ale,Porad se Hlavne s lekarem !

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Můžeš jít sama, když už máš občanku, ale radši o tom rodičům řekni. Nejsem si jistý, že pojišťovna takové kosmetické zákroky proplácí (spíš bych řekl že ne a za lidovou cenu to nebude).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
TessieClydes

Nutné to není, můžeš jít i sama. Záleží, jak je piha velká, jaký má tvar atd, pak se buď seškrábne kyretou, nebo zmrazí a odpadne sama, případně je nutné jít na laser nebo vyříznutí, a to se pak i šije (v závislosti na velikosti).
U tebe budou ale největší problém asi finance, jelikož jedno znaménko stojí kolem tisícovky, pak bych to určitě řekla i rodičům. Na kožní si ale dojdi třeba na kontrolu, za to nic nedáš, můžeš říct, že máš se znaménkem problémy a třeba se ti o něj zatrhává oblečení atd. Lékař znaménko prohlédne a sám řekne svůj názor, podle toho bych se rozhodovala dál.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Linhart: procne nepíše, že si to chce udělat sama. Lékař určitě pozná, zda se skutečně jedná jenom o pihu.

před 2390 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek