Avatar uživatele
Wareg

NASA a investice do výzkumu vesmíru

Otázka zní – myslíte, že je racionální (zapomeňme teď na to, že NASA spadá pod USA, zajímá mě jen názor) investovat tolik milionů a miliard USD do výzkumu vesmíru, planet atd.? Nebylo by lepší je použít pro výzkum „pozemských“ věcí, i když je vesmír nevyčerpatelným tématem?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5144 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mojitek

Zcela urcite to neni mrhani penez a urcite se to vyplati a je to potreba.Nektere poznatky z vyzkumu vesmiru zuzitkuji treba az nase pristi generace,ale nektere poznatky nam pomahaji uz dnes – treba kardiostimulator ,a jine 😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Vyhazování peněz to jistě není.Jen těch nových materiálů a technologií.Takovej „sucháč“ = přímý a praktický výsledek.Tedy-zip.
A kromě toho se domnívám,že tahle „disciplina“ se prachama nedá úplně posuzovat.Je to rozhodně smysluplnější než zhovadilý zbrojení. I když jsou to dojisté míry spojité,spojené nádoby.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
blesk26

Každopádně to vyhozené peníze nejsou, je to v mnoha ohledech prospěšné. Nejen, že záhady vesmíru jsou naprosto fascinující a mohou zodpovědět otázky typu „odkud jsme přišli? kde se vzal život?“, ale mohou i ten život hledat, což je podle mého názoru velice důležitá věc (protože on někde bude!). I co se týče výzkumu těch „pozemských“ věcí, tak je spousta pokusů (od zkoumání růstu buněk ve stavu beztíže, po různé další experimenty), které se dají provádět pouze ve vesmíru a jejich pochopení nakonec může přispět k léčbám některých nemocí na Zemi. Navíc nejspíše smažíte doma řízky na teflonové pánvi, což je materiál původně vyvinutý pro použití v raketoplánech :)

Takže má odpověď je ANO, rozhodně to racionální je a je jenom škoda, že těch peněz je na to vyčleněných tak málo :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek