Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NB Nebootuje (ASUS P50IJ)

Prosím o pomoc.
Ať z DVD(zkoušel jsem dvě různé kopie Win7) či Flash Disku mi nejde za boha nabootovat. Ať jsem měnil disk, flash disk, nastavoval priority či přímo při startu zadával z čeho bude nb bootovat, vždy jsem se nakonec dostal k hlášce "Reboot and select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key". To jsem udělal- restartoval jsem PC, nastavil vlastní boot z rom a opět tato hláška. Tak jsem vyndal DVD, vložil jinou kopii a stiskl klávesu-dvdrom chvíli pracovala(blikala oranžově) a potom se mi objevila ta stejná hláška. Přesně tak i s bootovacím Flash Diskem-vložím flash disk, chvíli pracuje a pak se objeví stejná hláška. Už si nevím rady. Na ostatních PC jdou DVDčka v pohodě.
Notebook mi teď přišel z reklamace(měnili mi disk a lcd kabely). Předem děkuji za odpovědi. Odpovědi přivítám i na kosihlav@seznam.cz

S pozdravem Tomáš.

Předmět Autor Datum
kdyz se jedna o kopii..jsi si jisty ze je to bootovatelne medium?
WP 21.03.2011 09:42
WP
Rozhodně. Dříve to šlo. Instaloval jsem z něho několikrát.
Programos 21.03.2011 16:36
Programos
Skus v BIOSe load defaults, nechaj vsetko tak, a save and exit. Potom mackaj klavesu pre boot menu (…
MM.. 21.03.2011 16:59
MM..
Děkuju mnohokrát za rady. Zítra pořeším to origo CD. S tím flashdiskem je to, pravda, takový nejistý…
Programos 21.03.2011 17:30
Programos
Tak jsem vyzkoušel starší operační systém WinXP(CD) a bootuje v pořádku. Win7(DVD) bohužel pořád nej… poslední
Programos 21.03.2011 17:48
Programos

Skus v BIOSe load defaults, nechaj vsetko tak, a save and exit. Potom mackaj klavesu pre boot menu (nie pre nastavenia BIOSu) a odtial si vyber spravne zariadenie.
Ak fakt vyberas v BIOSe spravne zariadenie a media su vporiadku tak povedal by som ze ti nejak posahali DVD mechaniku ze nevie citat ziadne medium. Prip. skus mechaniku dotlacit do notebooku ak je vyberacia, moze mat nejake blbe kontakty. Alebo tam nieco flashovali a doflashovali tam blbe verzie (BIOSu, firmware, alebo co). Bootuje ti tam aspon nieco (nejaky Win) z disku? Ak ano vidis v nom obsah DVD media v mechanike? Vies ho citat? (skopirovat z neho na disk nejaky subor?)
Pozicaj si nejake original Win CD a skus to s nim.
Pre flashdisk skontroluj v BIOSe ze mas povoleny USB legacy support. Flashdisk je ale trochu obsirnejsia tema moze byt ze ho mas proste urobeny blbo bootovaci (ono u flashdiskov to ze bootuje na jednom PC este neznamena ze bude bootovat aj na inom). Ale original Win CD musi bootovat.

A to si to daval do jakeho servisu ze ti tam nedali originalny recovery image? Nedostal si k notebooku oficialne recovery DVD?

P.S. a ked ti to posahali tak im ho zas odnes nech opravia co posahali.

Děkuju mnohokrát za rady. Zítra pořeším to origo CD. S tím flashdiskem je to, pravda, takový nejistý. Žádné recovery DVD sem nedostal (a nebo jsem možná nepochopil přesně o co go?). Notebook jsem kupoval na czc.cz Teď jdu vyzkoušet jestli to nabootuje staré CD s WinXP.

Ještě jednou díky, vyzkouším to a podám report.

Tak jsem vyzkoušel starší operační systém WinXP(CD) a bootuje v pořádku. Win7(DVD) bohužel pořád nejde. Vidím to zatím na nějakou mechanickou chybu se čtením DVD. Zkusím nainstalovat WinXP a vyzkouším pár jiných DVD disků, zda je čtečka v pořádku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru