Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NTB s HD 7970M nebo s GTX 675M ?

Zdravím,

chtěl bych si do konce roku udělat radost a pořídit nějaký notebook, který by měl sloužit jako notebook herní, tudíž musím klást důraz v rozhodování na GPU, avšak nevím pro který se rozhodnou, jelikož jsem v tomto směru úplný laik. :-(

Cenovou relaci si představuji kolem 30 tis. snad i lehce přes a to i přes to, že vždy kupuji notebook tak na x let bez dalších investic :-D

Dosud jsem se snažil sám číst a zjišťovat co by mi tak v této skupině s mou vyhlídkou na pár let dopředu asi sedělo poměrem cena/výkon nejlépe, ale dostal jsem se na bod mrazu, kde nevím kterým směrem se spíše ubírat a proto vás všechny do tohoto hobby zasvěcené prosím o radu :-)

Zatím veliké plus u mě mají notebooky od MSI modelové řady GT70 díky designu a zřejmě i dobře marketingově fungujícímu popisu produktu od výrobce, ale nevím pro který typ se nakonec rozhodnout.

Přestože tomu téměř vůbec nerozumím, dovolím si tu chvíli experimentovat s čísly...Pokud jsem dobře pochopil, v této relaci pravděpodobně nejvýkonnější grafickou kartu v hotovém 17" notebooku pořídím GTX 675M v kombinaci s CPU i7* a pokud se podívám do jiné řady a to konkrétně po MSI GX60 tak tam pořídím HD 7970M ale už v kombinaci s ořezanějším CPU A10.
Proto vás prosím o radu, ke které variantě se přiklonit nebo zda není někdo obeznámen s něčím že by se dalo v nějakém obchodě například jeden z těch komponent vyměnit, myslím tím třeba koupit GT70 s i7* spolu s HD 7970M...A pokud jsem správně pochopil HD 7970M je o poznání lepší než GTX 675M.

Rovněž mě čistě laicky napadla varianta zda by výkon trochu nevyzdvihlo rozšíření notebooku o nějaký menší SSD že by nebyla nutná komplikace s výměnou CPU či GPU jak jsem se již snažil vysvětlit výše :-)

Předem děkuji za každý pro mě užitečný příspěvek :-)

Lukáš Petr

* Intel® Mobile Core i7 3630QM / 6MB L3 Cache, 2.40GHz - 3.40GHz Turbo

Předmět Autor Datum
Herní notebook do téhle sumy a navíc od MSI, to spíš vypadá na pokažené vánoce.
karel 20.11.2012 12:03
karel
mobilní CPU a GPU je opravdu "výhra". Ta tvá HD7970M je stejně výkonná (spíše méně výkonná) jak HD77…
touchwood 20.11.2012 15:22
touchwood
Ahoj, kamarád si pořídil notebook MSI už po několikáté a je maximálně zpokojený. Momentálně má MSI ř… poslední
jakain 11.12.2012 13:44
jakain

mobilní CPU a GPU je opravdu "výhra". Ta tvá HD7970M je stejně výkonná (spíše méně výkonná) jak HD7770. Totéž platí o procesorech.

Šílence toužící po mobilních "pětitunách" (jinak se ani 17" moloch vážící přes 4kg nazvat ani nedá) asi nikdy nepochopím.

Ahoj, kamarád si pořídil notebook MSI už po několikáté a je maximálně zpokojený. Momentálně má MSI řady GT70 s i7, nvidia GTX670. Podle mne je jedno jestli je to MSI nebo HP, komponenty jsou stejné a notebooky se liší v desingu a displeji..

Já přemýšlím na letošní Vánoce nad MSI GT70 0NC-635CZ.

Karel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru