Avatar uživatele
marťa382

Na co byste se zeptali cizince, který přijel do ČR na týden?

K nám do školy přijede skupinka studentů z různých koutů světa(Brazílie, Ukrajina, Rusko, Čína). Budou dělat ve třídách besedy a my si máme připravit otázky.
Zatím mě kromě otázek typu: Jaká je tvá oblíbená kapela? Máš nějaké sourozence? Máš nějaké mazlíčky? napadly otázky jako: Jak se ti líbí v ČR? Jaká česká slova zatím umíš?
Na co byste se zeptali vy? (Mluvit budeme anglicky.)
Doplňuji:
Ještě doplňuji, že jsou to stážisti, kteří sem byli vysláni. Jde o program AISEC.

AIESEC je mezinárodní studenty plně řízená nepolitická nezisková organizace, která rozvíjí vůdčí schopnosti prostřednictvím leadership programů a zapojení studentů a absolventů do mezinárodního výměnného programu. Sdružuje přes 60 000 studentů ze 112 zemí světa, působí na 1700 universitách a ročně zařídí více než 10 000 stáží a zahraničních výměnných pobytů pro studenty a absolventy vysokých škol. Díky tomu je největší studenty řízenou organizací na světě.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Damiana, Lorrien před 4101 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Gábinka

Jestli to mají na škole zařízeno stejně jako vy, Jak se žije v jejich zemi, jaké jsou rozdíly mezi českou republikou a jejich zemí, jestli by se ze své země chtěli přestěhovat do ČR..

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Matthew

Určitě bych se zeptal co je lákalo k tomu, přidat se do skupiny a jet do Česka. Co by zde chtěli navštívit, poznat, ochutnat. Pak bych se určitě ptal na otázky týkající se právě jejich zemí odkud přijeli :) A pokud jde o mladší lidi, tak bych dále zůstal u podobných otázek, jako navrhujete sama :)
Doplňuji:
Myslel jsem si, že půjde o AIESEC. Sám jsem se chtěl přihlásit a jet takhle na ukrajinu. Bohužel, to lze jenom pro studenty z vysoké školy. Což je tedy pro mě pasé. :)

Upravil/a: Matthew

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Mě by třeba zajímaly otázky sociální politiky jejich státu.Přídavky na děti, kdy chodí do důchodu (v dnešní době probíraný 2.pilíř důchodu), jak si spoří na důchod, popřípadě kdo jim důchod vyplácí, jak stát podporuje mladé rodiny, léky, nemocnice (kolik se u nich platí za ni) zkrátka všechny otázky, které musí řešit u nás mladá rodina.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jiriii

Co ho to napadlo za blbost:-D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Asi ze kterého je města, co by mi u nich ukázal, které jídlo už u nás ochutnal nebo které jejich národní by mi připravil u nich doma a co to je za jídlo. Apod

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

První na co bych se ho zeptal je: Do you speak czech?
Pokud by řčesky uměl,bylo by to lepší.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek