Avatar uživatele
anonym

Na jakou dálku může kocour ucítit mrouskající se kočku?

Zdravím, máme doma kočku a už týden se nám kolem baráku potuluje asi 8 kocourů. V noci hrozný řev, dupou po střeše atd. Určitě to nejsou kocouři z blízkého okolí. Nevíte z jaké dálky mohli přijít? Zatím to neřeším, ale začínám byt naštvaný. Mám pochcanou celou terasu a smrdí to

Zajímavá 0 před 2248 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nelze jednoduše stanovit. Záleží na mnoha okolnostech. Kocouři se budou stahovat ze vzdálenosti i kilometr. Mimo to touto dobou, se spousta kocourů toulá a hledá si partnerku. V tomto případě je logické a přirozené, že kocouři se snaží označit své teritorium a nám to zapáchá.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Těžko říct, co se za dálku považuje.

„Zejména v předjaří lze pozorovat, popřípadě slyšet zvýšenou aktivitu: kocouři zneklidní, toulají se, často značně daleko od svého revíru, přičemž hojně značkují“.

„Dominantní kocouři mají problém s tím, že hranice jejich osobního teritoria jsou moc dlouhé. Samozřejmě záleží především na hustotě populace koček. Dominantní kocour na území s řídkou kočičí populací může mít teritorium o velikosti 20 i více hektarů, teritorium kocoura ve městě může být třeba jen dvorek.“
https://www.moje-kocka.cz/zivot-s-kockou/kocici-teritoria-429.html

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Taková mrouskající samice, to se hned roznese po okolí i jinými způsoby, ne jen čichem! Přijdou vždy a ani nevíš jak a odkud. A nejhorší jsou kocouři ignoranti, kteří tě na TVÝ PŮDĚ vůbec neregistrují.

Na to je nejlepší prak- šlojdra!
Zkrátka strach cizích kocourů na tvý půdě musí být NAD všechny jejich ostatní pudy, jinak jsou otázky marný, marný, marný!

http://aneleh­.blog.cz/1006/preh­led-kocicich-projevu

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek