Avatar uživatele
kontoš

Na jakou střední školu a poté vysokou bych měl jít, když bych chtěl být astronautem, zajímám se o kosmonautiku vedu a te

Na jakou střední školu a poté vysokou bych měl jít, když bych chtěl být astronautem, zajímám se o kosmonautiku vedu a techniku? Děkuji předem za odpovědi.

Zajímavá 0 před 3797 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
MK44

Stát se astronautem? Přání hezké, romantické, ale po praktické stránce vzato, poněkud nereálné. Dnes posílají na oběžnou dráhu kosmonauty pouze Rusové. Američané lety s raketoplány zastavili a náhrada v nedohlednu. ESA do kosmu ještě žádného člověka nevynesla. Nějaká soukromá firma taky ne. Nebo bys chtěl letět s Číňanama? A bez ohledu na to, musel bys mít naprosto dokonalé zdraví, vystudovat vojenskou a pilotní školu, stát se vojenským pilotem a dostat se do programu NASA nebo podobné organizace. Pro Čecháčka s okulárama jako má Tvůj avatar…

Píšeš, že máš rád vědu a techniku. Hledej tedy nějakou technicky zaměřenou školu, kde získáš vědomosti, které bys mohl uplatnit například při vývoji nějakého zařízení pro satelit nebo kosmickou sondu. V rámci mezinárodní spolupráce v kosmickém výzkumu se takto může uplatnit i ČR. A pokud by to nevyšlo, pak aby ty vědomosti šly uplatnit i v technice pozemské.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arygnoc

už dnes lietajú do kozmu učitelia, biológovia, novinári a pod.

okrem pilota má perspektívu faktický akékoľvek vedecké povolanie, zaujímavo sa môže javiť i IT.

ktovie, aké budú preferencie za 10 – 15 rokov.

rozhodne byť v obore jednička (alebo byť ten jeden z najlepších), dostať sa k vedeckému programu prevádzanému v kozme (teraz najmä na ISS), mať zdravie.

rozhodne bude dobré naraz študovať i 2–3 obory.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jsemtady

Nejspis nejakou technickou, preci jen vlastne ovladaji stroj. Kazdopadne je predpoklad umet dobre anglicky, takze asi staz nekde v cizine a hlavne hodne dobre zdravi a fyzicka. Mno a pak se jen zkouset hlasit na ruzna vyberova rizeni ktera nasa porada.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dave1

Technické zaměření a co nejrychleji do ciziny. U nás není šance se k nějakému vesmírnému projektu ani přiblížit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek