Avatar uživatele
jirka21kufr

Chci si koupit na Aukru televizi, ale bojím se že mně nic nepošlou. Je to bezpečné?

Dobrý den. Scháním levnou LCD televizi a na Aukro nabízejí za 6000 Kč televizi Toshiba s uhl. 120 cm za 6000 Kč. Ale já jsem na Aukro nikdy nenakupoval a takhle na internetu mnoho lidí říká, že si kupovali něco na Aukru a potom poslali peníze předem a nic nedostali. Já se bojím, abych nevyhodil 6000 Kč z okna a pak mně nic nepošlou. Je Aukro vůbec bezpečné?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3539 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Aukro není bezpečné. Může se stát, že vás prodejce podvede a také se může stát, že zboží, které jste v životě neviděl nebude odpovídat vaší představě. Nicméně akro má nějaký program na ochranu kupujícího, prostudujte si jej (pokud budete podveden, tak za jistých okolností vám aukro nahradí škodu). Dále je v aukru hodnocení uživatelů, tak se podívejte co o vašemprodávajícím píší ostatní (ani toto není neprůstřelné, ale většinou to nějaký obrázek poskytne)

Největší riziko podle mně je, že zkrátka nakupujete na inzerát zboží z druhé ruky které jste neviděl zblízka.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Bezpečné snad bývalo, dnes již není. Pokud si netroufáš, kupuj jinde.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Najdi si prodejce podobného zboží z okolí (ať nemáš cestu dražší, než přístroj) a TV si převezmi osobně – po vyzkoušení, osobně (hotově) i zaplať.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
martyuno

Na Aukru sice již pár let nakupuji a bez větších problémů,nejspíš to bude tím že kupuji menší a levnější věci,tak max do 2000,– Kč.Sám za sebe si myslím,že na podvodného prodejce narazíš všude,tedy i na již zmiňovaném Aukru,co můžu poradit z vlastní zkušenosti dražší zboží nikdy neplať předem,loni jsem kupoval foťák za 4000,– Kč,platil předem a dodnes nemám ani foťák natož peníze.Samozřejmě si zjisti vše dostupné o prodejci a popřípadě se s ním zkus dohodnout na osobním převzetí a placení současně,teď jestli se Ti vůbec vyplatí jezdit na druhý konec republiky atd…Jinak přeji hodně štěstí při nákupu … 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jáára

Aukro je v tomhle celkem v pohodě.
Sleduj hodnocení prodejce

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Jelikož se jedná již o větší částku, raději bych tuto koupi nedoporučovala.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Aukro samo o sobě je bezpečné. Kupovat ale lelkou televizi tímto způsobem považuju za zbytečné riskování. Nejde ani tak o to, že nepošlou nic, ale o to, že televize příjde vadná nebo poškozená. Pokud si ji nevyzkoušíte před přepravou, tak reklamace bude prakticky vyloučená. U tak velké, křehké a drahé věci bych považoval za naprosto samozřejmé si pro ni osobně přijet a vyzkoušet.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek